Tips bij hometrainer kopen

Total
0
Shares
Tips bij hometrainer kopen

Tips bij hometrainer kopen


Wilt u ook nog voor de feestdagen een goed figuur?
Met deze donkere dagen lekker thuis op de fiets trainen en zo je conditie opbouwen? Lees dan dit artikel over thuis trainen op een hometrainer. In de handel zijn er diverse hometrainers te koop en ik zal mij beperken tot de fiets. Bepaal eerst voor je zelf welke budget je wilt uitgeven voor deze mooie aankoop en oriënteer je verder eerst hier en vervolgens eventueel een goede sportwinkel.

Thuis trainen en niet de deur uit te hoeven

De hometrainer is een bekend apparaat welke weinig ruimte in beslag neemt om thuis lekker te kunnen trainen. De aanschaf past vaak in het budget voor veel mensen waarbij er veel keuze is in apparaten. Verder is de hometrainer eenvoudig in gebruik en zijn er veel variaties in modellen.


Aandrijving en vliegwiel

Alle modellen hebben een verzwaard vliegwiel welke voor of achter de fiets gemonteerd is afhankelijk van de keuze fiets. Het vliegwiel zorgt samen met de rem voor de zwarte van de training. De overbrenging gaat tegenwoordig met een V-snaar wat een aanzienlijke slijtage verminderd. Voorheen was de overbrenging met tandwielen en een ketting welke meer slijtage onderhevig was. Verder een voorkomend voordeel is dat de V-snaar geruisloos is en altijd op spanning staat.

Remsysteem

Door het remsysteem in te stellen wordt de weerstand van de training ingesteld. Er zijn een aantal systemen om deze weerstand te bewerkstelligen. Dit zijn de inductie magneet, bandrem, remblok Bij de goedkopere modellen wordt vaak een remblok of remband gebruikt. Echter remblokken zijn slijtage onderhevig en worden in mindere mate toegerust. De bandrem wordt om het vliegwiel gebonden en met een draaiknop aangetrokken voor de weerstand. Bij de duurdere modellen wordt een magneet of inductie gebruikt. Bij deze inductiemagneet bepaald de elektrische stroom de weerstand van de training. Het grote voordeel is dat dit systeem niet slijtage onderhavig is en nagenoeg geruisloos is.

Instelling fiets

Deze is net zo belangrijk als bij een gewone fiets. Zeer belangrijk dat de zadelhoogte is afgesteld aan de lengte met de persoon. Bij een goede afstelling kan er maximaal kracht gegeven worden door de persoon. Vaak zijn de pendalen van de fiets uitgerust met antislippedalen zodat er een goede grip is. Bij de goede modellen kan ook het fietsstuur aangepast worden op de gewenste hoogte.


Hartslagmeter

Nagenoeg alle modellen worden tegenwoordig uitgerust met een hartslagmeter en ergometer welke in een monitor is ingebouwd.
Hierop zijn de volgende functies af te lezen;

  • Tijdsduur
  • Snelheid

Afgelegde afstand Omwentelingen Vermogen in watts Calorieverbruik Weerstand
Met een hartslagband om kan er op hartslag getraind worden om op de juiste wijze te trainen. De duurdere modellen bieden een mogelijkheid om de afgelegde afstand, hartslag frequentie, snelheid en afstand digitaal vast te leggen.

Heel veel trainingsplezier op je hometrainer!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk