Toegangscontrole tegen ongewenst bezoek

Total
0
Shares
Toegangscontrole tegen ongewenst bezoek

Toegangscontrole tegen ongewenst bezoek


Een inbreker in huis of op je kantoor. Iemand die spullen van je steelt en alles overhoop haalt. De ergste nachtmerrie van menig mens. Niemand zit te wachten op een inbraak en we proberen onszelf dan ook op allerlei mogelijke manieren te beschermen tegen ongewenst bezoek. Een manier om dit te doen is met behulp van toegangscontrole.

Toegangscontrole

Toegangscontrole, het woord zegt het al: controle op het binnengaan van personen. Zo is het voor een buitenstaander bijna onmogelijk om in een pand te komen waar dat deze persoon geen toegang tot heeft gekregen. Daarnaast is het mogelijk om met de toegangscontrole na te kijken wie dat er binnen is geweest en wanneer deze persoon weer naar buiten is gegaan. Een extra beveiliging dus.


Verschillende manieren van toegangscontrole

Toegangscontrole kan op veel verschillende manieren gebeuren. Zo kun je een toegangscontrole hebben op een enkele deur, maar ook op meerdere deuren of zelfs op meerdere panden. Je kunt er een bepaalde tijd voor instellen, als je bijvoorbeeld je pand na een bepaalde tijd onbegaanbaar wilt hebben, of je stelt in dat alleen mensen met een speciale pas toegang hebben tot een bepaalde deur of na een bepaalde tijd.
Een manier van toegangscontrole is het gebruik van pasjes. Men kan met behulp van het pasje zichzelf toegang verschaffen tot het pand. Welke personen een pasje hebben, wordt geregistreerd en er wordt een barcode aan verbonden waardoor je op elk moment kan checken wie dat er in en uit is gegaan.

Daarnaast kun je sleutels gebruiken. Dit hoeven geen gewone sleutels te zijn, maar sleutels met bijvoorbeeld een chip erin die door een apparaat worden gescand en op die manier toegang geven tot een bepaalde deur. Zo kun je sleutels voor bepaalde deuren hebben en daarmee wordt de toegang van personen door het gehele pand gereguleerd.

Een veelvuldig gebruikte toegangscontrole is het gebruik van badges. Personen die toegang hebben tot het pand krijgen een badge met hun persoonlijke nummer en eventueel een foto erop en kunnen op die manier toegang krijgen. Dit lijkt een beetje op het gebruik van een pasje.

Een nieuwe technologie is het gebruik van vingerafdrukken en het scannen van de iris voor het verschaffen van toegang. Een voordeel hiervan is dat de mogelijkheid om toegang te krijgen voor een buitenstaander tot het minimum beperkt is. Een vingerafdruk of een iris is strikt persoonlijk en een andere persoon krijgt geen toegang.

Kosten toegangscontrole systeem

Een prijsindicatie van deze vorm van inbraakbeveiliging is op dit moment niet te maken omdat de hoogte van de kosten zal samenhangen met het aantal personen dat u toegang wenst te verschaffen en de technologie die u daarvoor kiest. Daarnaast kunt u ook voor verschillende deuren verschillende systemen kiezen. Een scan van een vingerafdruk gaat misschien niet op de voordeur maar wel op een deur waar maar een beperkt aantal personen toegang toe hebben. U kunt bij een erkend beveiligingsbedrijf een offerte opvragen, bijvoorbeeld Alarmwesa uit Enschede.

Zoals u ziet zijn er meerdere manieren om uw pand optimaal te beveiligen. Uiteraard bepaalt u zelf welke manier het beste is voor u en uw pand.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk