Vastgoed makelaars immo oost vlaanderen

Total
0
Shares
Vastgoed makelaars immo oost vlaanderen

Vastgoed makelaars immo oost vlaanderen


Ben jij op zoek naar een leuke woning in de buurt van het Belgische Gent? Gent ligt in Oost-Vlaanderen. Gent ligt tussen de kustplaats Oostende en Brussel in. Gent ligt ongeveer 60 km van Brussel. Ook de afstand naar het noordelijker gelegen Antwerpen bedraagt ongeveer 60 km vanaf Gent. Rondom de stad Gent liggen vele leuke kleine dorpjes zoals:

 • Dendermonde
 • Destelbergen
 • Heusden

Wonen in Gent of net erbuiten?

Het leven in deze plaatsen rondom Gent is goedkoper dan het leven in Gent. Ook de prijzen van koopwoningen en huurwoningen zijn in de dorpen rondom Gent beduidend lager dan de prijzen in Gent zelf.


Immo huren of kopen

Vraag jij je ook wel eens af wat nou het beste is. Een huis kopen? Of een huis huren? om die vraag te beantwoorden worden hieronder eerst de voordelen en de nadelen van huren versus kopen overzichtelijk op een rijtje gezet.

Voordelen huren woning

Een groot voordeel van het huren van een woning is dat de huurder zeer flexibel is. Flexibel in die zin dat je snel kan verhuizen als dat wilt. Veelal is er slechts een opzegtermijn van een of twee maanden bij een huurwoning. Dat betekent dat je binnen een of twee maanden van het huis verlost kan zijn. Ander groot voordeel is dat de zorgen rond om het onderhoud van het onroerend goed niet bij de huurder liggen. De verhuurder is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de woning.

Een nadeel van het huren van een huis reden is dat je “niks opbouwt”. In de afgelopen jaren kon de prijs van de meeste huizen alleen maar stijgen. Zo kon het gebeuren dat er een flinke overwaarde in een woning zat, door deze prijs stijgingen. De overwaarde van een woning kan alleen verzilverd worden zodra de eigenaar het huis verkoopt.

Het nadeel van het huren van een huis is dat je geen grote verbouwingen zal doorvoeren. De verhuurder zal deze verbouwingskosten immers niet betalen. Dat betekent dat je misschien lange tijd moet wonen in een huis dat niet helemaal naar jouw wens is.

Voordelen kopen huis

Voor de meeste mensen is de eigen woning het duurste bezit. Veel mensen vinden het leuk om de eigen woning te bouwen en te verbouwen. Zodra je een huis hebt gekocht mag je deze geheel verbouwen naar eigen inzicht. Wel even afstemmen met de bouwcommissie van de gemeente voor bouwtechnische keuring.
Sommige mensen denken dat het financieel het meest gunstig is om een woning te kopen. Een huurbaas mag jaarlijks zijn huurprijs indexeren. Dat betekent dat de huurprijs elk jaar omhoog zal gaan. Zodra je eenmaal een huis hebt gekocht weet je precies wat jouw kosten zijn. Zeker indien je de hypotheek voor vele jaren vast zet. Liefst tegen een lage hypotheek rente natuurlijk.


Goede makelaar is goud waard

Welke voordelen van het kopen van een woning en het huren van een woning voor jou van doorslaggevend belang zijn mag je zelf bepalen. Of je nou besluit om een woning te kopen of een woning te huren, een goede makelaar kan helpen bij jouw zoektocht naar jouw ideale woning. Wij hebben in de buurt van Gent goede ervaringen opgedaan met onderstaande vastgoedmakelaars:

Immo Carine Audenaert

 • Dendermondsesteenweg 501
 • 9070 Destelbergen (België)
 • T: +32 (0)9 219 08 77
 • F: +32 (0)476 24 00 26

Immo De Grauwe BVBA

 • Laarnebaan 48
 • 9070 Heusden
 • Tel. : 09/ 231.75.92
 • Fax : 09/ 231.90.01
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk