Verstopte afvoer? Dit kunt u ertegen doen.

Total
0
Shares
Verstopte afvoer? Dit kunt u ertegen doen.
Table of Contents Hide
 1. Verstopte afvoer? Dit kunt u ertegen doen.
  1. Inhoud
  2. In huis kan het voorkomen dat u te maken krijgt met een verstopte afvoer. Dit is een vervelend probleem waar u niet op zit te wachten. Als uw afvoer verstopt zit zijn er aantal dingen die u kunt doen. De afvoer ontstoppen is wellicht enkel een kwestie van (afhankelijk welke afvoer het is) het putje open maken en het vuil weghalen.
  3. Oorzaken van een verstopte afvoer
  4. Een verstopte afvoer kan een aantal oorzaken hebben. Hieronder volgt een opsomming van enkele van deze oorzaken. Vuil Etensresten (borden afspoelen zonder eerst schoon te maken) Vet (bijvoorbeeld jus van het eten) Haren (die tijdens het douchen of scheren in de afvoer komen) Vochtige doekjes (die in het toilet weggespoeld worden) Kapotte riolering (door boomwortels of werkzaamheden) Dit zijn enkele voorbeelden, er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijke oorzaken van een verstopte afvoer. Echter dit zijn de meest voorkomende oorzaken.
  5. De afvoer verstopt, wat gaan we doen?
  6. U heeft al opgemerkt dat de afvoer verstopt zit. Het water wil niet meer doorstromen en u wilt wat dingen proberen om de te ontstoppen afvoer weer normaal te laten doorlopen. Schoonmaken van het afvoer putje Schoonmaken van de sifon onder de afvoer (indien aanwezig) Met een ontstopper (plopper) proberen het vuil los te krijgen Met ontstoppingsmiddelen aan de gang gaan (niet aan te raden) Met een veer of gereedschap proberen om vuil los te peuteren (niet aan te raden ivm schade) Een professioneel bedrijf inhuren die de verstopte afvoer komt ontstoppen
  7. Ontstoppingsbedrijf

Verstopte afvoer? Dit kunt u ertegen doen.


In huis kan het voorkomen dat u te maken krijgt met een verstopte afvoer. Dit is een vervelend probleem waar u niet op zit te wachten. Als uw afvoer verstopt zit zijn er aantal dingen die u kunt doen. De afvoer ontstoppen is wellicht enkel een kwestie van (afhankelijk welke afvoer het is) het putje open maken en het vuil weghalen.Oorzaken van een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer kan een aantal oorzaken hebben. Hieronder volgt een opsomming van enkele van deze oorzaken.

 • Vuil

 • Etensresten (borden afspoelen zonder eerst schoon te maken)

 • Vet (bijvoorbeeld jus van het eten)

 • Haren (die tijdens het douchen of scheren in de afvoer komen)

 • Vochtige doekjes (die in het toilet weggespoeld worden)

 • Kapotte riolering (door boomwortels of werkzaamheden)

Dit zijn enkele voorbeelden, er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijke oorzaken van een verstopte afvoer. Echter dit zijn de meest voorkomende oorzaken.


De afvoer verstopt, wat gaan we doen?


U heeft al opgemerkt dat de afvoer verstopt zit. Het water wil niet meer doorstromen en u wilt wat dingen proberen om de te ontstoppen afvoer weer normaal te laten doorlopen.

 • Schoonmaken van het afvoer putje

 • Schoonmaken van de sifon onder de afvoer (indien aanwezig)

 • Met een ontstopper (plopper) proberen het vuil los te krijgen

 • Met ontstoppingsmiddelen aan de gang gaan (niet aan te raden)

 • Met een veer of gereedschap proberen om vuil los te peuteren (niet aan te raden ivm schade)

 • Een professioneel bedrijf inhuren die de verstopte afvoer komt ontstoppen


Ontstoppingsbedrijf

Als je alles al geprobeerd hebt, is het tijd om een ontstoppingsbedrijf te bellen. Zij kunnen de afvoer ontstoppen zonder schade aan te richten aan de leidingen of de spullen eromheen door gebruik te maken van professionele apparatuur. Voorkomen blijft natuurlijk beter dan genezen en het is dan ook aan te raden om zo min mogelijk vuil of andere zaken door de afvoer te spoelen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk