Vlaggenmast

Total
0
Shares
Vlaggenmast

Vlaggenmast


Waarom kiezen voor een aluminium vlaggenmast?

Er zijn vlaggenmasten op de markt van hout, polyester en aluminium. Wij kiezen voor aluminium. Waarom dit de beste keuze is? lees verder!


Onderhoudsvrij

Een aluminium vlaggenmast is onderhoudsvrij in tegenstelling tot een houten vlaggenmast die veel meer onderhoud als schuren en lakken vraagt. Als de vlaggenmast diep in de grond wordt geplaatst heb je bij een aluminium mast geen last van rotting door vochtige omstandigheden.

Lengtes van de mast

De aluminium vlaggenmast is gemakkelijk in grote lengtes te leveren. Bij hout is dit lastiger vanwege de beperktere beschikbaarheid van lange rechte bomen. Bij Polyester vlaggenmasten is de lengte afhankelijk van de mal, een grotere lengte betekent dus een nieuwe mal. Bij aluminium masten is de lengte nagenoeg oneindig. Wel raden we aan een grotere diameter te kiezen bij een hoge vlaggenmast.

Welke diameter?

Vlaggenmasten zijn beschikbaar in twee diameters, 60mm en 70mm. Voor normaal gebruik voldoet een vlaggenmast met een diameter van 60mm. In windrijke gebieden raden we de sterkere 70mm mast aan.


Uiterlijk en oppervlak

De geleverde vlaggenmasten hebben een volledig glad oppervlak, in tegenstelling tot polyester masten waarbij altijd een naad zichtbaar blijft. Een vlag plaats je voor de uitstraling, daar hoort dus ook een mooie mast bij

Welke masthoogte moet ik kiezen?

We krijgen regelmatig vragen of welke lengte vlaggenmast klanten moeten kiezen. waarom kiezen voor een mast van 6,60 of van 7,70. Hier zijn een aantal richtlijnen voor, natuurlijk kunt u naar wens een andere keuze maken

  • De vlaggenmast komt normaal gesproken niet boven de nok van het gebouw uit
  • Hebben de buren ook een vlaggenmast? Stem de lengte af
  • Wat vindt u persoonlijk mooi?

Hoe bevestig ik de vlaggenmast aan de grond?

Vlaggenmasten worden geleverd met 3 soorten grondbevestigingen:

  • Grondkoker
  • Overschuifkoker
  • Kantelvoet

Grondkoker

Eenvoudig te plaatsen

De grondkoker is ideaal als je niet dagelijks de vlag uithangt. Bij een grondkoker volstaat een diep rond gat in de grond, die te maken is met de grondboor. Bij de grondkoker heeft u boven de grond geen last van uitsteeksel. Houdt er rekening mee dat een deel van de lengte van de mast in de grond verdwijnt en er dus minder effectieve hoogte overblijft.

Overschuifkoker

Volledige lengte vlaggenmast blijft bruikbaar

De overschuifkoker is de aanbevolen oplossing bij permanente plaatsing. De overschuifkoker is gedeeltelijk onder de grond geplaatst. Over het gedeelte dat boven de grond uitsteekt plaats je de vlaggenmast. Hierdoor staat de vlaggenmast met zijn volledige lengte boven de grond.

Kantelvoet

Kantelbaar en verstelbaar

De kantelvoet is de ideale voet voor langere masten en voor als de mast altijd perfect loodrecht moet staan. Door de bovengrondse bevestiging is de volledige lengte van de mast beschikbaar. Door het kantelmechnisme is de mast zeer eenvoudig en veilig plat te leggen. De mast is met drie ankers verstelbaar als bijvoorbeeld het fundament een klein beetje verzakt.

Hoe vaak strijk ik de vlag?

Wilt u een systeem dat zo eenvoudig mogelijk in het onderhoudt is? Dan moet u kiezen voor het systeem dat past bij uw vlaggebruik.

Verwisselt u vaak de vlag? Kies dan voor een systeem waarbij de vlag volledig langs de mast gehesen kan worden.

Hangt uw vlag dag en nacht buiten? Kies dan een systeem waarbij de vlag veilig hangt zonder diefstalrisico.

Conclusie

Om de vlaggenmast te kiezen moet u een keuze maken uit:

  • Hoe vaak hangt de vlag uit?
  • Wat is het diefstalrisico?
  • Haal ik de vlag vaak binnen?
  • Mag er iets uitsteken als de vlaggenmast weg is gehaald?
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk