Vloer Onderhoud

Total
0
Shares
Vloer Onderhoud

Vloer Onderhoud


Heb je thuis een houten vloer, parket vloer, laminaat vloer dan wel kurk vloer en weet je niet hoe je die het beste kunt schoonmaken? Daar heb je allerlei handige vloer reinigers voor!

Vloer Onderhoud
De vloer schoonmaken wordt door heel veel mensen ervaren als een onprettige klus in het huishouden. Toch moeten we eraan geloven. Sommige mensen stofzuigen de vloer een keer per week en als het meezit, gaat er nog een mop met allesreiniger of groene zeep overheen, dat overigens een echte dooddoener is voor je vloer. Maar hoe zorg je dan voor een goede vloer onderhoud?

Vloer onderhoud

Afhankelijk van het soort vloer dat je thuis hebt liggen, zijn er verschillende producten op de markt verkrijgbaar die je vloer reinigen. We maken een kleine opsomming per vloersoort.


Houten vloer/ Parket vloer

De houten vloer of parket vloer blijft het mooist, wanneer deze wekelijks schoongemaakt wordt. Je kunt kiezen uit natuurolie, hardwaxolie, lak of was voor de vloer onderhoud van houten en parket vloeren. Deze producten vallen uiteen in wekelijkse reiniging en (half)jaarlijkse reiniging. Voor de wekelijkse vloer reiniging kun je bijvoorbeeld kiezen voor een product als was, bijvoorbeeld Aquamarijn Clien R waxreiniger. Het laat geen zeepfilm achter, dus kun je regelmatig gebruiken voor een grondige vloer reiniging. Wil je liever een product voor de (half)jaarlijkse reiniging? Een goed product is lak hiervoor, bijvoorbeeld de Blue Dolphin Intensiefreiniger. De vloer wordt hierdoor ontvet en oude vervuilde lagen verwijderd.

Laminaat vloer

Een laminaat vloer heeft weinig onderhoud nodig op het eerste gezicht. Althans, minder dan een massieve houten vloer. Veel mensen maken de fout het laminaat met groene zeep of een alles reiniger te schoonmaken. Alleen na verloop van tijd zul je merken dat dat je vloer niet goed doet. Gebruik liever een mild product, zoals Blue Dolphin Eco Laminaatreiniger. Dit is een biologisch afbreekbaar product dat op een milde wijze het laminaat reinigen. Ook zijn er producten te koop die het laminaat onderhouden.

Kurk vloer

Voor kurk vloeren zijn er weer andere vloer reinigers op de markt. Kurk vloer reinigen is geen moeilijke klus overigens. Want kurk is zachter en flexibeler, waardoor beschadigingen sowieso minder opvallen. Het opvullen van die beschadigingen zal dus simpeler gaan. Hiervoor kun je een product als Bona Cleaner of Bona houten vloer reiniger voor gebruiken.


PVC vloer

De laatste tijd zien we dat PVC vloeren enorm in populariteit aan het stijgen zijn. PVC vloeren zijn echte kwaliteitsvloeren en worden ook veel in winkels gebruikt. De vloer beschadigt door het gebruik namelijk niet snel, zoals de andere vloeren. PVC vloer onderhoud: dat kun je bijvoorbeeld doen met Lecol PVC Remover of Lecol PVC Polish. Gebruik voor de het reinigen van PVC vloeren echter Blue Dolphin Eco Multicleaner of Parketman Polish Remover lak & kurk.

Al deze producten zijn te koop bij de grootste aanbieder van vloer onderhoud producten: Uwvloerspecialist.nl
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk