Auteursrecht aanvragen

Total
0
Shares
Auteursrecht aanvragen

Auteursrecht aanvragen


Door het auteursrecht aan de te vragen beschermd u uw product, merkt en logo. Heeft u als ondernemer iets bedacht waarmee u geld kunt verdienen dan wordt het tijd dat u over uw intellectueel eigendom het auteursrecht aanvraagt. Omdat u een ludiek idee heeft waarmee geld kan worden verdient, koppelt u aan het product of dienst een merk. Om te voorkomen dat concurrenten aan de slag gaan met uw intellectueel eigendom dient u dan ook tijdig uw belangen te beschermen door juist het auteursrecht aan te vragen. Dit is voornamelijk van toepassing op de zakelijke markt. Mensen die iets schrijven of schilderen zijn automatisch beschermd conform het auteursrecht. Als ondernemer dient u echter stappen te ondernemen om werkelijk uw intellectueel eigendom conform het auteursrecht te beschermen.

Auteursrecht aanvragen voor producten

Heeft u iets uitgevonden waarmee u omzet en winst kunt gaan draaien, dan dient u voor dat u het product op de markt brengt het octrooirecht aan te vragen middels registratie bij het centrale Octrooiregister. U heeft dan over het product het zogeheten patent en dus heeft u het alleen recht om te beslissen wat er met het product gebeurd. Uw idee is uiteraard om er winst mee te maken. Omdat u het patent heeft mogen concurrenten uw idee of product niet gebruiken om eveneens winst te maken. Dit zou namelijk betekenen dat uw winst afneemt. Merkt u dat een concurrent een vergelijkbaar product ook op de markt heeft gebracht, laat u dan adviseren door de advocaat voor auteursrecht.


Auteursrecht aanvragen voor merken

Om op de markt te komen dient uw onderneming en product een kenmerkend merk te dragen. Het merk is als het ware een herkennings methode voor de klant. Het merk bestaat gewoonlijk uit een combinatie van een aantal eigenschappen, zoals vorm, kleur, imago enzovoorts waarmee uw onderneming zich onderscheidend gaat profileren van anderen. De klant weet dan dat uw merk voor kwaliteit staat tegen een goede prijs. Tevreden klanten maken dat uw winst door het dragen van een merk toeneemt. Het merk dient u echter wel te beschermen tegen derden die ook winst trachten te maken van uw merk. Daartoe dient u het merk te registreren bij het BBIE. Treedt dan ook tijdig op met de advocaat auteursrecht achter de hand.

Bescherming middels auteursrecht

Heeft u voor uw product, dienst of merk geregistreerd dan geniet u in principe bescherming tegen schenders van het auteursrecht. Het is echter wel zo dat u moet signaleren dat concurrenten uw auteursrecht schenden. U moet namelijk mogelijk via gerechtelijke stappen aantonen dat uw winst daalt omdat het marktaandeel kleiner wordt door de invloed van kopieer gedrag. Dit kan zich vertonen door dat een concurrent een zelfde product op de markt brengt, maar ook kan een vergelijkbaar merk worden gedragen waardoor uw naam te grabbel wordt gegooid door de slechte productlijn van de concurrent. U kunt met de advocaat voor auteursrecht dan ook snel en effectief handelen door uw gelijk te halen.

Inschakelen advocaat auteursrecht

Om uw gelijke en recht te halen bij de ongewenste schending van uw intellectueel eigendom, neemt u de juridische expertise van een advocaat voor auteursrecht. Zodoende kan bemiddeld worden tussen de twee partijen om zo mogelijk tot een schikking te komen. Het kan echter ook zijn dat u verdere gerechtelijke stappen neemt om uw gelijk te halen. Dit kan resulteren in het feit dat de schendende partij van de markt moet worden gehaald. Bescherm uw intellectueel eigendom via de advocaat voor auteursrecht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk