Bezwaarschrift parkeerboete

Total
0
Shares
Bezwaarschrift parkeerboete

Bezwaarschrift parkeerboete


Bezwaarschrift indienen tegen een parkeerboete

Het kan zich voordoen dat u een verkeersboete krijgt waar u het niet helemaal mee eens bent. Als u onder deze parkeerboete uit wilt komen dan dient u een bezwaarschrift in te dienen. Dit bezwaarschrift dient u maximaal 6 weken na de datum op de betreffende beschikking in te dienen. Als u uw bezwaarschrift na deze 6 weken indient, krijgt u een bericht terug dat uw bezwaarschrift niet in behandeling wordt genomen.


Aangetekende brief Officier van Justitie

Om een bezwaarschrift in te dienen tegen een parkeerboete moet een aangetekende brief schrijven naar de officier van justitie, in deze brief moet u goed uitleggen waarom u het niet eens bent met de betreffende parkeerboete. Nadat u uw bezwaarschrift heeft verzonden naar het adres dat u op uw parkeerboete terug kunt vinden, krijgt u een ontvangstbevestiging van de officier van justitie zodra uw brief is aangekomen. Als de officier van justitie geen extra informatie nodig heeft over uw parkeerboete, dan moet hij binnen 16 weken een beslissing maken over uw bezwaarschrift.

In sommige gevallen kan de officier van justitie het antwoord op uw bezwaarschrift nog met 8 weken verlengen. Ook als de officier van justitie extra informatie nodig heeft over uw parkeerboete dan mag hij langer over de uitslag van uw bezwaarschrift doen.

Wat gebeurt als de officier van justitie niet tijdig reageert

Het kan voorkomen dat de officier van justitie niet binnen de voorgeschreven termijn een antwoord geeft op uw bezwaarschrift. Als dit het geval is dan kunt u in beroep gaan bij het kantongerecht. Het kan dan zijn dat de rechter besluit dat uw boete niet meer betaald hoeft te worden omdat de officier van justitie een protocol fout heeft gemaakt.

In het protocol staat voorgeschreven hoelang de officier van justitie maximaal over zijn antwoord mag doen, houdt de officier van justitie zich niet aan deze termijn dan kan de zaak geseponeerd worden. Als uw zaak geseponeerd wordt dan hoeft u uw boete niet meer te betalen, als de boete al betaald is dan krijgt u dit geld terug op uw rekening gestort.

Tips bij opstellen bezwaarschrift parkeerboete

Een goed bezwaarschrift op stellen is niet makkelijk. De uitslag of u onder uw boete uit komt of niet hangt helemaal af van de kwaliteit van uw bezwaarschrift. Om u een beetje op weg te helpen zullen we u voorzien van enkele tips die u kunt gebruiken.

  • U moet met goede argumenten komen waarom u het niet eens bent met uw boete.
  • Redenen als “ik moest overwerken” of  “mijn chipknip was stuk” zijn geen goede redenen.
  • Bewaar uw parkeerkaartje als u deze heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de controleur uw parkeerkaartje niet heeft gezien terwijl u er wel een had. U kunt alleen met dit punt naar voren komen als u het parkeerkaartje nog heeft.
  • Probeer zo uitgebreid mogelijk uit te leggen waarom u het niet eens bent met de bekeuring. Kom met meerdere argumenten, des te meer argumenten u heeft, des te groter de kans is dat u onder uw boete uit kunt komen.
  • Probeer het altijd zo te laten lijken dat er voor u geen enkele mogelijkheid was om op tijd bij uw auto te komen.
  • Noodsituaties zoals bijvoorbeeld het ziekenhuis zijn ook goede argumenten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk