Gratis juridisch advies

Total
0
Shares
Gratis juridisch advies

Gratis juridisch advies


Ieder mens heeft wel eens te maken met een vervelende kwestie. In de meeste gevallen kunnen we deze zelf oplossen, maar in sommige gevallen is het erg moeilijk. Je zit met je handen in het haar, ziet door de bomen het bos niet meer, kortom, je bent de weg een beetje kwijt. Het kan dan erg fijn zijn om hulp in te schakelen, maar vaak kost deze hulp een boel geld en dat is nou net wat je er niet voor over hebt. Toch is het af en toe mogelijk om gratis advies te vragen van een jurist. En net dat extra beetje informatie kan je dichter bij de oplossing brengen.

Het advies

Je kunt advies vragen voor verschillende kwesties en op verschillende manieren. Het is mogelijk om gewoon op een website een antwoord te vinden voor je vraag. Dit kan echter alleen bij zaken die vaker zijn voorgekomen, wanneer je met een iets lastigere kwestie te maken hebt, kun je bellen of zelfs langs gaan bij een bureau. Deze mensen staan je graag te woord en zijn bereid om je zoveel mogelijk te helpen. Allereerst zullen ze uitgebreid naar je verhaal luisteren, waarna ze een op maat gemaakt advies aan je proberen te geven. Een advies is ook echt een advies, ze gaan geen dingen voor je regelen, maar kunnen wel een duidelijker beeld voor je schetsen waardoor je weer even vooruit kan.


Doorsturen naar een advocaat

Het kan voorkomen dat jouw vraag of probleem zo lastig is dat je geadviseerd wordt om een advocaat in de arm te nemen. Je wordt dan wel geholpen bij het uitzoeken van een goede advocaat die gespecialiseerd is in het vakgebied waarvoor je een advocaat nodig hebt. Wanneer je doorgestuurd bent, maak je vaak kans op een subsidie wat de kosten voor de advocaat iets binnen de perken houdt. Tevens kun je kans maken op korting. Een advocaat is niet goedkoop, maar het kan je wel helpen om uit je probleem te komen en dat is vaak wat er gewenst wordt.

Toch een advocaat

Wanneer je beslist om toch een advocaat in te schakelen, zul je kosten gaan maken. Via het bureau waar dat je advies vraagt, zul je in contact gebracht worden met de advocaat waarna een kennismakingsgesprek zal volgen. In dit kennismakingsgesprek is het verstandig om te vragen naar de tarieven van de advocaat. Elke advocaat kan zijn eigen tarieven bepalen en het is fijn om te weten waar je aan toe bent. Tevens kun je uitzoeken of dat je kans maakt op een gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit hangt helemaal af van de hoogte van je inkomen en je vermogen.

Het Juridisch Loket

Een goed voorbeeld voor gratis juridisch advies is het Juridisch Loket. Deze instantie wordt gefinancierd door de overheid waardoor het advies je helemaal niks gaat kosten. Het Juridisch Loket kan je helpen met alle kwesties, zoals een ontslag aanvraag, echter uitgezonderd de vermogens en zakelijke kwesties. Ook over ontroerend goed kan het Juridisch Loket je niks vertellen. Ze kunnen je wel op een adequate wijze doorsturen naar iemand die dat wel kan. Het Juridisch Loket is te bereiken via de website, via de telefoon en aan de balie. Je kunt altijd binnen lopen en het voordeel daarvan is dat je de persoon kunt zien wanneer je je probleem uitlegt. Iemand die naar je luistert, geeft al een gevoel van verlichting.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk