Architect opleiding kiezen

Total
0
Shares
Architect opleiding kiezen

Architect opleiding kiezen


Ben jij op zoek naar een goede architectenopleiding op MBO niveau, HBO niveau of op universitair niveau?

Volg de architect opleiding en ook u kunt prachtige ontwerpen van gebouwen maken en tot realiteit brengen. Bij de opleiding architect krijgt u de nodige kennis van:

  • het ontwerpen met de computer veelal binnen een auto-CAD setting;
  • het vertalen van bouw technische eisen naar concrete ontwerpen;
  • het optimaal kunnen indelen van een ruimte binnen een gebouw;
  • maar ook het vertalen van de wensen en eisen van de klant naar een concreet effectief bruikbaar gebouw.

Uiteraard dient het ontworpen gebouw daarbij te voldoen aan de eisen en richtlijnen voorgeschreven binnen het bouwbesluit. Daarnaast dient het ontwerp eveneens constructief te voldoen. De architect dient dan ook een ontwerp in samenspraak met de constructeur te voltooien. Volg de opleiding tot architect om ook de wensen van uw opdrachtgever tot een specifiek ontwerp te maken.

Bouw technische eisen en voorschriften

De opleiding tot architect legt een goede basis waarmee u de wensen van een opdrachtgever vertaalt naar een concreet ontwerp. Een gebouw dient op een dergelijke manier ontworpen te worden dat de veiligheid gegarandeerd wordt. Daarbij dient u te denken aan:

  • de constructieve veiligheid staat voorop, daartoe dient voldoende ruimte binnen het architectonische ontwerp open gelaten te worden. De constructeur dient alle constructieve maatregelen uit te kunnen voeren binnen de beschikbare ruimte. Veiligheid gaat voor architectuur, echter het ontwerp is veelal bepalend ;
  • geluid technische aspecten. De wanden moeten een bepaalde dikte hebben zodoende dat geluid niet van de ene ruimte naar de andere ruimte doorklinkt. Ook vloeren dienen een minimale dikte te hebben om geluids overdracht te voorkomen;
  • is er sprake van een publieks gebouw of appartementen gebouw dan dient eveneens aan de brandveiligheid te worden voldaan;
  • faciliteiten indeling. Water, elektriciteit, enzovoorts alle voorzieningen voor de eerste levensbehoefte dienen aanwezig te zijn.

Is het gehele ontwerp klaar inclusief alle constructieve aspecten dan dient het complete pakket aan de afdeling Bouw en Woning Toezicht van de gemeente ter goedkeuring worden gegeven.


Vertalen eisen naar visueel ontwerp

De opdrachtgever heeft specifieke eisen en wensen aangaande de indeling van het gebouw alsmede de uiterlijke vormgeving daarvan. U dient als architect precies in te tunen op de wensen van de opdrachtgever om zo het ontwerp concreet naar de wens te maken. Middels de opleiding tot architect weet u wat belangrijk is voor de opdrachtgever en kunt u dat haarfijn vertalen tot een concreet ontwerp. Het is uw taak als architect om de opdrachtgever tevreden te stellen, door de ideeën en zienswijzen van de opdrachtgever naar het ontwerp te vertalen. Toch kan het ook zijn dat u als architect enigszins de vrije hand heeft, en dus kunt u als architect de opdrachtgever verrassen door uw uitdagende en moderne ontwerp.

Druk uw stempel als architect

Als architect tracht u een stempel te drukken op het hedendaagse ontwerp van gebouwen. Inrichting, ruimte en vormgeving zijn kernwoorden waarmee u speelt. De architect heeft de vrije hand om ontwerp technische voorstellen voor te leggen aan de opdrachtgever. Vernieuwende ideeën en praktische oplossingen komen van uw hand, zodoende dat het gebouw modern wordt opgezet, echter op een constructief veilige manier. Wees concreet en maak er iets moois van. Druk uw stempel op de inrichting van onze maatschappij en volg daartoe de opleiding tot architect. Tip: volg eerst een proefles en gratis training, zodat je weet wat je kan verwachten.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk