Hoe werkt het zesde zintuig

Total
0
Shares
Hoe werkt het zesde zintuig

Hoe werkt het zesde zintuig


Het zesde zintuig wordt ook wel met helderziendheid aangeduid

Het zesde zintuig, kent diverse benamingen. Intuïtie en helderziendheid worden het meeste gebruikt. De werking wordt door iedereen waarbij dit zintuig meer ontwikkeld is, anders omschreven. Wat ze allemaal gemeen hebben is een waarneming, die voor de meeste mensen onbegrijpelijk is.

Om het zesde zintuig optimaal te kunnen benutten, is het van groot belang dat het denken en het gevoel goed samenwerkt. Daarnaast is het op de juiste manier verwoorden van je gevoel belangrijk. Dit alles lijkt in eerste instantie misschien eenvoudig, maar niets is minder waar.

We kennen bijvoorbeeld allemaal wel het gevoel dat er iets te gebeuren staat of dat er iets niet klopt. Hoeveel mensen geven dit dan op het moment zelf, direct aan?


Kan iedereen helderziendheid ontwikkelen

Ja. Iedereen is in staat om het zesde zintuig te ontwikkelen. Uiteindelijk hebben we dit zintuig allemaal al van oudsher. Wij spreken nu over het zesde zintuig, in de dierenwereld wordt gesproken over het instinct. Het enige verschil is, dat dieren blindelings vertrouwen op hun gevoel en daar naar handelen. Bij de mensen zorgt het denken voor verwarring. De ontwikkeling van het zesde zintuig, gaat bij de ene persoon sneller dan bij de andere. Dit kan te maken hebben natuurlijke gaven. Is het niet verder ontwikkeld, dan kan veel aandacht schenken aan je gevoel en het esoterische of spirituele pad opgaan, je goed helpen. Deze laatste drie hebben alles te maken met diepgang in jezelf en de wereld er omheen. Vertrouwen is hier echter het sleutelwoord. In hoeverre durf je op je eigen ingevingen te vertrouwen. Neem je de beslissing meer aandacht te besteden aan jou zesde zintuig, dan zal er een nieuwe wereld voor je opengaan.

Waar bevindt zich dit zintuig

Dit zesde zintuig wordt ook wel het derde oog genoemd. Deze benaming is tot stand gekomen omdat dit zintuig zich bevindt ter hoogte van je voorhoofd, iets hoger dan je wenkbrauwen in het midden. Met andere woorden, het zesde zintuig bevindt zich tussen het zien (de zesde Chakra) en het weten (de zevende Chakra). Chakra’s zorgen voor de energie stroom in lichaam en geest. Veel bezig zijn met de ontwikkeling van je Chakra’s, kan er tevens toe leiden dat je zesde zintuig zich sneller ontwikkeld.

Hoe ga ik ermee om

Ben je bewust bezig met spiritualiteit en de ontwikkeling van je zesde zintuig, dan groei je er langzaam in en zal het minder ingrijpend zijn wanneer je meer gaat waarnemen. Echter, is het aangeboren ofwel een natuurlijke gave, dan kan dit voor grote problemen zorgen. De zogenaamde gevoelskinderen kennen we allemaal wel. Dit zijn juist de kinderen waarbij het zesde zintuig vaak sterker ontwikkeld is. Dit zijn tevens de kinderen de meestal bestempeld worden als lastig en moeilijk lerend of moeilijk in de omgang. Natuurlijk zijn deze kinderen voor volwassenen moeilijk in de omgang, ze voelen namelijk haarfijn aan wanneer iets niet klopt en niet eerlijk is. Aandacht voor het zesde zintuig en acceptatie van je gaven, is de enige juiste manier om hiermee om te gaan.


Welke voordelen

Wanneer dit zintuig goed ontwikkeld is en je weet er goed mee om te gaan, dan zal het eenvoudiger zijn om keuzes te maken. Dit heeft alles te maken met het goed luisteren naar je gevoel. Keuzes maken en twijfelen is een grote last voor de meeste mensen. Door je zesde zintuig wordt deze last aanzienlijk minder, dit kan dus worden aangemerkt als groot voorde
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk