Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Total
0
Shares
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vanuit de overheid wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds meer gesubsidieerd en gepromoot. In dit artikel komen een aantal onderwerpen aanbod omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Duurzaam bouwen

Bij duurzaam bouwen wordt vaak gedacht aan simpelweg dubbelglas plaatsen of isolatiemateriaal gebruiken maar er komt veel meer bij kijken. Duurzaam bouwen wil zeggen dat tijdens het ontwerp al rekening wordt gehouden met het gebruiken van duurzame materialen om een zo milieu vriendelijk gebouw te creëren. Zelfs de wijze waarop materialen worden gefabriceerd hoort hier al bij. Duurzame materialen zijn vaak iets duurder dan de “normale” materialen maar gaan minder lang mee. Ook duurzaam slopen is belangrijk. Wanneer u gaat verbouwen kunt u alles lukraak in de container bij de gemeente dumpen maar u kunt ook materiaal laten recyclen bij speciale bedrijven zodat u zelf nog een kleine vergoeding kunt ontvangen.


Milieuvriendelijk wagenpark

Op zoek naar nieuwe manieren om te besparen. Bijna ieder persoon, bedrijf of organisatie is opzoek naar allerlei mogelijke wijze om geld te besparen. Van een paperless office tot een milieuvriendelijk wagenpark. Door middel van track en trace systemen is het mogelijk om bij te houden waar al uw bedrijfswagens zich bevinden, wat voor rijgedrag ze vertonen en of ze de juiste route rijden. Met behulp van diverse overzichten krijgt u de mogelijkheid om brandstof verbruik per auto in te zien. Wanneer een werknemer van u nogal veel verbruikt door te rijden met hoge toerentallen is het dus mogelijk om degene hier bewust van te maken zodat hij of zij milieubewuster gaat rijden. Doordat u live kunt volgen waar al uw bedrijfswagens zich bevinden kunt u effectief inspelen op spoedgevallen. Met een paar kleine handelingen vanaf het kantoor krijgt een medewerker op de weg een berichtje op zijn smartphone om na zijn afspraak gelijk door te gaan naar het spoedgeval. U kunt op deze manier de dichtst bijzijnde werknemer er op af sturen zodat iemand niet het halve land door hoeft te rijden terwijl iemand anders op een kwartier afstand is. Door slim te plannen kunt u dus al een hoop kosten besparen en dat met weinig tot geen moeite. Meer informatie over track en trace in combinatie met wagenparken kunt u vinden op www.cartracker.nl.

Waarom Maatschappelijk verantwoord ondernemen(MVO)?

Steeds meer bedrijven en klanten verwachten duurzame producten en diensten, wanneer u hier op inspeelt bent u klaar voor de toekomst. In sommige gevallen wordt u zelfs gedwongen om u er mee bezig te houden door boycots, stakingen of mediaschandalen. Eigenlijk hoort MVO er gewoon bij. Iedereen dient bij te dragen aan een milieuvriendelijke omgeving om de aarde te beschermen. Dus begin nú, met maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk