Overspel overkomt je: lust door hormonen

Total
0
Shares
Overspel overkomt je: lust door hormonen

Overspel overkomt je: lust door hormonen


Hoe wordt je geleid door je eigen hormonen

De maatschappij verseksualiseert waarbij verleidingen aan de orde van de dag zijn. Erotisch geklede collega’s uitdagende manieren van lopen en heerlijke geuren die daarbij gepaard gaan. Je moet tegenwoordig als man sterk in de schoenen staan wil het je totaal onberoerd laten. Een bepaald deel van de mensen gaat er echter op reageren doordat hormonen wegens oerinstincten gaan werken. De wisselwerking tussen twee personen kan er dan voor zorgen dat een slippertje snel is begaan. Hoe zorgen hormonen ervoor dat je als man vreemd gaat, en hoe zorg je er als vrouw voor dat je man het niet doet?


De werking van het lichaam en oerinstincten

In de prehistorie ging de man op zoek naar voedsel door op groot wild te jagen terwijl de vrouw op de kinderen paste in combinatie met het bereiden van voedsel. Een heldere taakverdeling waartoe de man een gespierd, wendbaar en snel rennend lichaam moest hebben. Daartoe produceert het lichaam testosteron om spieren te kweken. Een tweede functie van de man is reproductie, waartoe zaad ook door hetzelfde hormoon wordt gemaakt. Deze oerinstincten zijn bij iedere man nog immer aanwezig echter sluimeren een beetje op de achtergrond. Toch kan het op het juiste moment weer worden geactiveerd als de man op de juiste plek in contact komt met de juiste geur of vrouw.

Een gespierd lichaam trekt het aan

Mannen met een slank lichaam en mogelijk her en der een strak spiertje vertonen vormen voor veel vrouwen een gewild object. Hoe de man eruit ziet trekt zonder twijfel een bepaald type schoonheid aan waarbij de man geregeld even wordt gecheckt. Het is een normaal fenomeen omdat de vrouw kieskeurig is en het beste wil hebben. Het is daarbij een wisselwerking tussen gegadigden en welwillenden om een klik te krijgen.

Afgeleid zijn en willen

Het komt iedere man wel voor. Je bent lekker aan het werk als er een vrouw langskomt met een speciale geur en een bepaalde aantrekkelijke outfit. Resultaat is dat de halve afdeling haar nakijkt of dat er op de bouw door werklieden een vrouw wordt nagefloten. Een oeroude reactie waar niet veel aan gedaan kan worden. Het vormt voor veel vrouwen een kick om visueel begeerd te zijn en dus wordt er ook naar gekleed. Daardoor is de verleiding uiteraard groot en een verkeerde stap is snel genomen. Het is niet goed te praten als je als man of vrouw een scheve schaats trekt maar als twee personen welwillend genoeg zijn dan is de fout snel gemaakt.


Is het werkelijk fout?

Het hangt puur van je uitgangspunt af. Iemand die vrijgezel is maakt namelijk geen verkeerde stap en is mogelijk meer op zoek naar aandacht. Is er echter reeds sprake van een relatie dan wordt het een heel ander verhaal. Een slippertje is snel gemaakt. Er wordt door sommigen verondersteld dat het merendeel van de mannen en een deel van de vrouwen weleens een slippertje heeft gehad. Omdat het grotendeels hormonaal is aangelegd is het de vraag of het echt fout is. Jouw lichaam overtuigt jou namelijk om het te doen. Ten opzichte van de partner is het een slechte zaak, maar kan er ook voor zorgen dat men na deze scheve schaats alle aandacht weer aan de vaste partner geeft. Het kan dus de relatie ook goed doen. Het is echter niet goed voor de bestaande relatie als men in herhaling valt en structureel vreemd gaat. Dat is uiteraard ook moreel zeker af te keuren.

Een man aan de haak: zorg voor tevredenheid

Heb je als vrouw een leuke partner aan de haak geslagen dan is er een belangrijk advies om vreemdgaan te ontmoedigen. Er is een stof in het lichaam aanwezig geheten aromatase dat vrijkomt bij de man als het lichaam iets gezetter wordt. Het zorgt ervoor dat testosteron wordt afgebouwd in het lichaam waarbij oestrogeen wordt aangemaakt zodat de neiging to overspel afneemt. Daarnaast is het ook belangrijk om het interessant in bed te houden zodat jullie allebei volkomen zijn bevredigd. Het zorgt ervoor dat serotonine vrijkomt en de man een tevreden gevoel krijgt. Houdt het spannend en eet lekker eten gezamenlijk zodat jullie beide langdurig tevreden kunnen zijn.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk