Werken in de bouw

Total
0
Shares
Werken in de bouw
Table of Contents Hide
 1. Werken in de bouw
  1. Inhoud
  2. De bouwsector is de sector waar je de grootste verzameling aan veelzijdigheid en uitdagingen vindt. Om deze reden zijn veel mensen erg aangetrokken tot deze sector, doordat ze bijvoorbeeld graag dingen maken, buiten willen werken, geïnteresseerd zijn in de techniek, de geestelijke en lichamelijke uitdaging en het teamwork. De bouw biedt voor ieder wat wils!
  3. Bouw is niet populair
  4. Helaas komt het bovengenoemde verhaaltje niet overeen met het beeld dat de maatschappij over de bouw heeft. Men gaat nog altijd te vaak van vooroordelen uit. Zo zouden mensen die in de bouw werken niet de slimste zijn. Natuurlijk is niets minder waar en moeten deze vakmensen de waardering ontvangen die zij verdienen. Bijna alle beroepen in de bouw vragen om een hoge graad van uitvoeringsbekwaamheid gecombineerd met een sterk technisch inzicht. Een vakman die enkel kan doen wat hem verteld wordt, is geen vakman. Daarnaast vereist het werken in de bouw competente en oplossingsgerichte beroepsmensen, doordat plannen voortdurend aangepast moeten worden en de situatie continu veranderd.
  5. Voor ieder wat wils
  6. Nog een probleem is dat de banen binnen de bouwsector vaak worden verdeeld onder een kleine groep beroepen. Hierbij kun je denken aan timmermannen, metselaars en stratenmakers. Maar er zijn nog veel meer beroepen, waaronder kraanbestuurders, technische tekenaars, bouwkundig calculator, werfleiders, trappenmakers en nog veel meer. De activiteiten in de bouw zijn namelijk flink uitgebreid, waar professioneel opgeleid bouwpersoneel voor nodig is.
  7. Bijna altijd werk

Werken in de bouw


De bouwsector is de sector waar je de grootste verzameling aan veelzijdigheid en uitdagingen vindt. Om deze reden zijn veel mensen erg aangetrokken tot deze sector, doordat ze bijvoorbeeld graag dingen maken, buiten willen werken, geïnteresseerd zijn in de techniek, de geestelijke en lichamelijke uitdaging en het teamwork. De bouw biedt voor ieder wat wils!Bouw is niet populair

Helaas komt het bovengenoemde verhaaltje niet overeen met het beeld dat de maatschappij over de bouw heeft. Men gaat nog altijd te vaak van vooroordelen uit. Zo zouden mensen die in de bouw werken niet de slimste zijn. Natuurlijk is niets minder waar en moeten deze vakmensen de waardering ontvangen die zij verdienen.

Bijna alle beroepen in de bouw vragen om een hoge graad van uitvoeringsbekwaamheid gecombineerd met een sterk technisch inzicht. Een vakman die enkel kan doen wat hem verteld wordt, is geen vakman. Daarnaast vereist het werken in de bouw competente en oplossingsgerichte beroepsmensen, doordat plannen voortdurend aangepast moeten worden en de situatie continu veranderd.


Voor ieder wat wils


Nog een probleem is dat de banen binnen de bouwsector vaak worden verdeeld onder een kleine groep beroepen. Hierbij kun je denken aan timmermannen, metselaars en stratenmakers. Maar er zijn nog veel meer beroepen, waaronder kraanbestuurders, technische tekenaars, bouwkundig calculator, werfleiders, trappenmakers en nog veel meer. De activiteiten in de bouw zijn namelijk flink uitgebreid, waar professioneel opgeleid bouwpersoneel voor nodig is.


Bijna altijd werk

Het aantal vacatures in de bouw heeft niet veel moeite gehad met de crisis. Het aantal vacatures is zelfs gestegen. Dit komt vooral doordat het grootste deel van deze bedrijven uit kleinere bedrijven bestaat.

Hierbij moet je natuurlijk rekening houden met de vergrijzing van de arbeiders, de vooroordelen en misvattingen over de bouw en het hoge aantal aan knelpuntberoepen. De vraag naar enthousiaste specialisten is zeer groot. Ben je dus op zoek naar een leuke baan? Dan ligt hier je kans!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk