Zonder papieren een Taxi bedrijf beginnen

Total
0
Shares
Zonder papieren een Taxi bedrijf beginnen

Zonder papieren een Taxi bedrijf beginnen


Zonder papieren een Taxi bedrijf beginnen

Is het goed dat nu iedereen een taxibedrijf kan beginnen?

De vraag stellen is hem eigenlijk al beantwoorden. NEE!!!
Als frequent taxigebruiker kan ik op deze vraag een zeer kort antwoord geven. Nee!
Voor de meeste mensen is dit natuurlijk een niet zo’n belangrijk thema. Ze gaan een avondje naar de film, theater of uit eten en laten zich na afloop in de eerste de beste taxi vallen die voor hen beschikbaar staat. Uiteraard is dit natuurlijk logisch want onder normale omstandigheden heeft een taxi chauffeur een route planner in de auto en die navigeert je probleemloos naar huis.

Ikzelf gebruik vaak de diensten van taxi enschede en omdat dit niet onregelmatig gebeurt leer ik natuurlijk de chauffeurs van dit overigens zeer goede bedrijf aardig kennen. Zij mij trouwens ook. Ik hoef al niet eens meer te vertellen waar ik woon. Bij het instappen is “hoi” voldoende en vervolgens zet de luxe Mercedes zich op weg naar mijn huis.


Waarom mag dan niet iedereen een taxibedrijf beginnen?

Ten eerste om de kwaliteit. Nu is het zo dat de meeste taxi’s duidelijk herkenbaar zijn. Over het algemeen zijn het nieuwe auto’s die je uiteraard herkent aan de blauwe nummerplaten en het gele taxi op het dak. Ik vind het op de een of andere manier altijd prettig dat een chauffeer netjes gekleed is en dat de auto er goed uitziet. Dat geeft me een bepaald gevoel van zekerheid. Met de nieuwe regels zou het ongeveer betekenen dat iedereen die een bewijs van goed gedrag kan overleggen een taxi bedrijf kan beginnen. Nu is een bewijs van goed gedrag niet zo heel moeilijk verkrijgbaar. je hoeft in principe alleen maar de laatste 4 jaar niet noemenswaardige dingen te hebben gedaan. Het mag duidelijk zijn dat iemand die een bejaarde heeft beroofd en daarvoor gestraft is zo’n verklaring niet krijgt. Tenminste als dit delict in de afgelopen 4 jaar heeft plaatsgevonden want verder kijken ze namelijk niet.

Iedereen die dus zo’n bewijs kan overleggen kan dus nu een taxibedrijf beginnen.

Veiligheid:

Stel je voor. Je valt in redelijk beschonken toestand in een taxi. De chauffeur kan aan het kaartje om je nek dat je wijselijk om je nek hebt gehangen voordat je aan het bacchanaal bent begonnen, zien waar je woont. Hij rijdt je keurig naar huis maar de shots die je deze avond hebt gedronken missen hun uitwerking niet. Je raakt in een alcohol coma. Weet een niet getrainde taxi chauffeur wat ie moet doen? Ik kan me voorstellen dat ie je uit de auto smijt uit angst dat je je maaginhoud gaat legen in zijn auto. Eenmaal uit de auto langs de kant van de straat geef ik iemand die niet meer weet wie hij is en hoe hij daar gekomen is weinig kans.

Aanzicht:

Ok. We zijn jong en willen graag in de stad rondhangen en het liefst natuurlijk met mijn uitgebouwde golf 3 voorzien van extra brede banden en voor en achter spoilers op de oude markt in Enschede. De meiden zijn niet bij mijn auto weg te slaan en ik ben natuurlijk populairder dan ooit. Jammer dat je in Enschede niet met de auto op de oude markt kan komen. Alhoewel…. Ik zet een bord “taxi”op mijn dak en voila. De anders zo lastige paaltjes die mijn populariteit blokkeren zakken als sneeuw voor de zon de straat in. En terwijl ik daar toch sta de hangjongere uit te hangen kan ik net zo goed een paar ritjes doen waarmee ik ook nog wat extra’s verdien.

Getrainde taxi chauffeurs

Nee, ik vind het niet wat. Ik moet er niet aan denken dat waar eerst 20 keurig nette Mercedessen stonden nu een rij van 100 Opel Records, Manza’s, uitgebouwde Golf’s gti en Subaru Impreza’s staan. Ik wil na een avond uit door een getrainde chauffeur in een net pak en een mooie naar huis gebracht worden. Zonder dat ik me druk hoef te maken of zijn Tom Tom geen Tim Tim is.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk