Allemaal anders, allemaal een eigen stijl

Total
0
Shares
Allemaal anders, allemaal een eigen stijl

Allemaal anders, allemaal een eigen stijl


Allemaal anders, allemaal een eigen stijl

Iedereen heeft zijn eigen stijl, dat is waar. Toch zijn er vaak lijnen te trekken tussen verschillende soorten stijlen. Vaak kunnen ze elkaar ook overlappen, maar er is vaak wel een duidelijk beeld te schetsen.

Romantisch & vrouwelijk

Als eerste is er Romantisch/vrouwelijk. Als jij je kleedt naar de romantische stijl, dan ben je waarschijnlijk erg vrouwelijk en straal je elegantie en klasse uit. De kleding die gedragen wordt is vaak sierlijk en zwierig, met veel details zoals kleine strikjes, kant en ruches. Er wordt gebruik gemaakt van felle kleuren in combinatie met warmere pastels. En motiefjes, heel veel motiefjes. Zoals bloemetjes, bolletjes en andere retropatronen.

Casual & sportief

Casual & Sportief heeft eigenlijk alles te maken met jezelf vrij kunnen bewegen en eenvoud. Het is meestal vrijetijdskleding, zoals shirtjes, jeans, makkelijke schoenen etc. De kleuren die hierbij horen zijn meestal niet al te opvallend, dus vooral aardetinten en geen felle kleuren. Ook kan de stijl omschreven worden als een tikkeltje stoer.

Casual & Business

Casual & Busines is een stijl die nog steeds eenvoudig en praktisch is, maar wel wat formeler. Deze outfit is wat meer geschikt voor op het kantoor, maar is niet stijfjes. Deze stijl kan buiten kantoor, ook heel goed in de vrije tijd gedragen worden, daarom ook Casual & Business en niet alleen Business. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een blousje op een casual jeans.

Klassiek

Bij Klassiek denk je waarschijnlijk meteen aan traditioneel en saai, maar dat is deze stijl niet. Deze stijl heeft juist alles te maken met verzorgd, neutraal en kwaliteit. Er wordt vaak gebruik gemaakt van simpele kleuren, weinig print, maar dit is zeker niet saai om te zien omdat alles mooi op elkaar afgestemd is.

Dramatisch & flamboyant

Als je houdt van extravagante kleding, creatief bent en een portie lef hebt, dan heb je waarschijnlijk een dramatische/flamboyante kledingstijl. Vaak is er een onderdeel van de outfit, die de aandacht trekt. Ook met de kleuren wordt aandacht getrokken, omdat het felle kleuren gebruikt worden of juist een opvallend zwart-wit contrast.

Rock

Rock is een stijl die al een beetje voor zich spreekt. Toch wordt er bij deze stijl te veel aan extremen gedacht. Hou jij zelf erg van zwarte kleding, met goudkleurige accessoires, een paar stoere bikerboots en een mooi leren jasje, dan behoort jouw kledingstijl ook tot de categorie rock.

Bohemian / Boho

Een stijl die kleurrijk en comfortabel is en waar individualiteit en creativiteit centraal staat, is Bohemian/Boho. Hierbij kan worden gedacht aan een lange rok met laagjes, patronen  die opvallen en alles met bont. Deze stijl is tegenwoordig weer helemaal in, want sinds afgelopen zomer zie je weer veel mensen op straat lopen met een gemoderniseerde hippie look.

Minimal

Minimal heeft te maken met eenvoud. Vaak bestaat de garderobe van iemand met deze stijl uit maar een paar kledingstukken, die goed bij jou en elkaar passen en daar ben je tevreden mee.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk