Epileren wenkbrauwen: hoe doe?

Total
0
Shares
Epileren wenkbrauwen: hoe doe?

Epileren wenkbrauwen: hoe doe?


EpilerenEpileren, veel meiden en vrouwen doen het, maar niet iedereen epileert goed. Epileren is niet moeilijk, maar voor je het weet, trek je veel kostbare haren weg. Daarom leggen we hieronder uit hoe je het beste je wenkbrauwen epileren kunt.

Epileren kost niet veel tijd. Tenminste, als je je wenkbrauwen eenmaal in een goede vorm hebt weten te krijgen. Niet alle wenkbrauwen zijn hetzelfde, dus met epileren moet je rekening houden met de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat je nooit de bovenkant (dus de bovenvorm) van de wenkbrauwen moet epileren. Dit wordt de natuurlijke lijn genoemd en deze moet intact blijven. Wanneer je met het epileren hier toch aan komt, kun je de natuurlijke lijn verstoren, waardoor de symmetrie van je wenkbrauwen ver te zoeken zal zijn.

Epileren bij het begin

Niet iedereen epileert op dezelfde manier. Er zijn vrouwen die het met een touwtje doen (of laten doen) en er zijn vrouwen die het met een pincet doen. Het pincet is handig voor als je zelf aan de slag gaat. Epileer eerst het middenstuk boven je neusbrug. Doe dit niet met een scheermesje door er een vorm in aan te brengen, want je haalt algauw veel weg. Ga met een pincet langs de ‘verstrooide’ haartjes in het midden en haal die weg. Maar niet te  veel, anders krijg je een raar gezicht.


Depilator als hulpstuk bij epileren

Vervolgens moet je langere haartjes op  de wenkbrauwen epileren. Dat kun je met het pincet doen, maar, dat raden we af, want je trekt dan haartjes eruit. Je kunt beter een speciaal apparaat gebruiken om er een vorm in aan te brengen. De Depilator is zo’n apparaat. Het heeft de grootte van een pen en is een soort trimmertje. Er zit een opzetkammetje bij, zodat je nooit te veel haar kunt weghalen. Het werkt overigens op batterijen en trimt (knipt) de haartjes op eenzelfde lengte weg. Groot voordeel van het op eenzelfde lengte knippen van de haartjes is, is dat de symmetrie gewaarborgd blijft. Met een pincet is dit moeilijker te bepalen en moet je hier meer in geoefend zijn. Haal de Depilator over de wenkbrauwen, druk niet te hard, en je zult zien dat langere haartjes op 1 lengte worden afgesneden.

Epileren van de onderkant

Vervolgens komen we aan bij het moeilijkste stuk. De onderkant kun je weer epileren met het pincet. Kijk goed welke haartjes je aan beide kanten weg wilt halen. Je kunt ook eerst googlen op ‘vorm wenkbrauwen’. Je zult dan foto’s zien van onder andere celebrities , waarbij de vorm van de wenkbrauwen is aangegeven in een soort van tekening (zie ook tekening hierboven). Je kunt dan zien wat bedoeld wordt met de ideale vorm. De ideale vorm heeft namelijk veel te maken met de stand van de neus en de mondhoeken bijvoorbeeld, maar ook met je gezichtsvorm. Bekijk eerst een aantal van die plaatjes en kijk daarna goed in de spiegel naar jezelf. Teken denkbeeldige lijnen en ga dan pas aan de slag met je wenkbrauwen.

Een voordeel: mocht het niet helemaal lukken de eerste keer, dan heb je nog genoeg kansen. Haartjes groeien namelijk terug en zijn niet meteen verdwenen na de eerste keer.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk