Bruidsboeket trouwdag

Total
0
Shares
Bruidsboeket trouwdag

Bruidsboeket trouwdag


Trouwdag

Als je denkt aan een trouwdag, denk je waarschijnlijk ook aan een witte bruidsjurk, een mooi pak, getuigen en een ambtenaar van de burgerlijke stand, trouwringen, lekker eten en drinken en natuurlijk een feest!

Een eeuwenoude traditie is het weggooien van het bruidsboeket.

Een bruid heeft als extra versiering een mooie bos bloemen in haar handen. Aan het einde van de dag wordt dit bruidsboeket naar een groep vrijgezelle vrouwen gegooid. Degene die het boeket vangt zal als volgende gaan trouwen…


Bruidsboeket trouwdag

Bij het uitkiezen van een bruidsboeket is het allereerst belangrijk om rekening te houden met de bruidsjurk. Bij een drukke jurk past een rustig boeket bijvoorbeeld beter. Verder is het belangrijk of de jurk ingetogen is of juist erg modern. Bij een witte bruidsjurk passen eigenlijk alle kleuren bloemen.
Welke bloemen je gebruikt is erg persoonlijk. Houdt rekening met de overige aankleding rondom de bruiloft qua kleur. Verder hebben bloemen over het algemeen een betekenis. Een rode roos staat bijvoorbeeld symbool voor de liefde, maar het is ook erg standaard. Een zwarte roos kan erg mooi zijn, maar heeft als betekenis: “Het is uit!”

Dit is waarschijnlijk niet de boodschap die de bruid uit wil stralen naar de bruidegom. Zwangere bruiden gebruiken vaak anemonen in hun boeket, omdat dit staat voor verwachting.
Het allerbelangrijkste is om een mooi boeket te hebben waar de bruid zich goed bij voelt. Vaak worden er corsages gemaakt met dezelfde bloemen voor alle gasten, dus gebruik bij voorkeur geen felle kleuren voor je bruidsboeket.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk