Opleiding schoonheidsspecialiste

Total
0
Shares
Opleiding schoonheidsspecialiste

Opleiding schoonheidsspecialiste


Iedereen kent iemand die naar de schoonheidsspecialist gaat. Soms zie je niet eens dat ze geweest zijn, een andere keer kun je het goed zien. Toch doet een schoonheidsspecialist altijd iets om ervoor te zorgen dat je je beter voelt. Wanneer je aan het twijfelen bent over de opleiding die je wilt kiezen en graag iets doet met schoonheid en uiterlijke verzorging, denk dan eens aan de opleiding voor schoonheidsspecialist. Je helpt veel mensen om zich beter te voelen en daarnaast zorg je ervoor dat ze beter voor zichzelf zorgen. Veel mensen weten niet wat een schoonheidsspecialist precies doet. We proberen het voor je op een rijtje te zetten.

Het werk van een schoonheidsspecialist

Een schoonheidsspecialist is voornamelijk opgeleid om de huid van het gezicht en de hals te verzorgen. Daarnaast is een schoonheidsspecialist ook in staat om problemen met de huid te herkennen. Een schoonheidsspecialiste is in staat om ernstige huidproblemen te herkennen en mildere huidproblemen te behandelen op een goede manier. Zo kun je naar de schoonheidsspecialist gaan wanneer je last hebt van:

  • acne,
  • een erg droge huid,
  • schilfering van de huid.
  • Psoriasis
  • mee-eters
  • ingegroeide nagels
  • eczeem

Het doel van de schoonheidsspecialist is de huid gezond houden en het voorkomen van huidproblemen. Ze proberen om het verouderingsproces te vertragen en schoonheidsfoutjes te corrigeren zodat de huid weer strakker wordt. Naast het behandelen van de huid, is een schoonheidsspecialist ook in staat om de huid te masseren. Sommige schoonheidsspecialisten kunnen je ook opmaken op een manier die geschikt is voor jouw huid.


De behandeling

De behandeling is bij elke schoonheidsspecialist anders. Iedere schoonheidsspecialist heeft zijn eigen specialisme en richten op hun eigen manier hun behandeling in. Over het algemeen bestaat een behandeling uit gezichtsbehandelingen waarin aandacht vooral aandacht wordt besteed aan het reinigen van de gezichtshuid. Voordat de huid gereinigd wordt, kijkt de schoonheidsspecialist eerst naar het type huid dat de patient heeft.

Huid soorten

Iedereen heeft een andere soort huid en het juiste reinigingsmiddel is niet voor iedereen hetzelfde. Na het reinigen van het gezicht, gaat de behandeling vaak verder met het epileren van wenkbrauwen en ander overtollige haargroei. Verder zal de behandeling bestaan uit scrubben om de dode huidcellen weg te krijgen en het weghalen van mee eters. Als laatste wordt vaak afgesloten met een gezichtsmassage om voor een betere doorbloeding van de huid te zorgen.

De studie

Om schoonheidsspecialist te doen moet je een opleiding volgen. Niet iedereen kan zomaar schoonheidsspecialist worden. De opleiding tot schoonheidsspecialist is een drie-jarige MBO opleiding die je in meerdere steden kunt volgen. De studie bestaat uit theorie en praktijk en je hebt een aantal verplichte kwalificaties. Deze moet je halen om je studie af te kunnen sluiten. Tot deze studie wordt je toegelaten wanneer je een VMBO diploma hebt gehaald. Tijdens je studie leer je, naast de gezichtsverzorging en – behandeling, ook hand -, nagel -, en voet verzorging. Wanneer je je diploma hebt gehaald, kun je gaan werken bij een schoonheidssalon, een beautycentrum of in een kliniek voor plastische chirurgie. Je kunt natuurlijk ook je eigen schoonheidssalon beginnen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk