Welke lamp past binnen jouw interieur?

Total
0
Shares

Welke lamp past binnen jouw interieur?

Het kiezen van een lamp is misschien wel het lastigst aan de hele interieur inrichting. Want hoe weet je nou of een bepaalde lamp wel echt in je interieur past? Je moet hierbij goed kijken naar je interieurstijl. Welke woonstijl heb je? Is het van alles wat of zit er een duidelijke lijn in? Zeker als je weet wat voor soort lamp je wilt, maar niet goed weet of deze in je woning past, kunnen onderstaande tips handig zijn.


Hanglamp

Een hanglamp wordt vaak gehangen in de woonkamer. Het geeft een elegante uitstraling en staat vaak ‘gewichtig’ en dus ideaal als eyecatcher. Er zijn verschillende soorten hanglampen op de markt verkrijgbaar. Heb je thuis een modern interieur, met veel strakke elementen en dito kleuren? Kies dan voor een hanglamp in dezelfde kleuren. Metaal, staal en glas passen hier goed bij. Kronkelige elementen en tule stof minder. Een goed voorbeeld van een hanglamp voor een modern interieur is bijvoorbeeld deze hanglamp. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ander soort hanglamp, maar als je ongeveer deze lijn aanhoudt voor een modern interieur, zit je goed!


Plafondlamp

Plafondlampen komen we vaak tegen in de hal, slaapkamers of badkamers. Al zijn er voor badkamers ook speciale badkamerlampen. Plafondlampen heb je in heel veel soorten, maar de bekendste is toch wel de zogenaamde ronde plafonniere. Voor moderne interieurs kun je heel veel plafondlampen vinden, maar voor een landelijk interieur kan dat wat lastiger zijn. Een landelijk interieur vraagt meer om sierlijke details. Deze plafondlamp past bijvoorbeeld goed bij een landelijk interieur. De sierlijke vormen en kristlapegels geven een landelijke interieur meer sfeer en warmte.

Vloerlamp

Retro en design interieurs zijn de laatste tijd weer terug van weggeweest. Een lamp vinden die past bij een retro/design interieur hoeft daarom echt niet lastig te zijn. Een moderne lamp past hier goed bij, maar toch krijg je daardoor niet de vintage look waar je naar op zoek bent. Deze vloerlamp in zwart of wit past heel goed bij een retro interieur door de ronde vormen van de kap en de voet van de vloerlamp. Het is modern, maar toch eigenlijk ook wel heel fifties.

LED en inbouwspots

Inbouwspots zien we steeds vaker aan de randen van het plafond. Ze geven de muren meer diepte, waardoor je kunt spelen met de grootte van de ruimtes. LED lichten en LED lampen zien we veel, omdat ze energiezuinig zijn. Dit is bijvoorbeeld een LED hanglamp die naast heel erg functioneel ook uitermate goed past in een modern interieur. Maar er bestaan ook tafellampen met LED, zoals deze.

Heb je niet genoeg aan bovenstaande tips? Neem dan eens een kijkje op de informatieportal over wonen, woontrends, interieur inrichting en decoreren: www.interieur-inrichting.nl. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.