Muziek en film

Total
0
Shares
Muziek en filmMuziek en film

Mijn muzieksmaak

Rigby en Bo Saris

Zal in dit artikel iets vertellen over 2 bandjes waarvan ik wel eens een concert bezoek. En misschien gaan jullie dan ook een keer luisteren naar deze muziek of zelfs een concert bezoeken.

Rigby

De band Rigby werd opgericht in 2008 en is een Nederlandse rockband. De front zanger Christon Kloosterboer richtte de band samen met zijn schoolgenoten van het conservatorium. Hun eerste optreden deze ze op de Zwarte Cross in 2008 en werden daar uitgeroepen tot Serious Talent bij 3fm. Ook werden ze huisband bij de wereld draait door en kwamen zo onder de aandacht van het publiek. De band kende ook een paar band wissels omdat de bandleden ook wel eens wat anders wouden doen of verder wouden met een studie. Nu is de band compleet met Christon Kloosterboer, Lars van Starrenburg, Bart Meeldijk, Rory de Kievit en Merijn Eugelink. Ze brachten verschillende albums uit en ook namen ze een video clip op met bekende Nederlanders zoals Time met aan het eind Jochem Myjer als regisseur en Lighter werd opgenomen in Portugal en alles werd opgenomen uit het oogpunt van Heleen van Royen (de vriendin van Bart Meeldijk). In oktober2013 vierde ze hun 5 jarig jubileum met een show voor de fans in Tivoli in Utrecht, toen deden ze ook gelijk hun albumpresentatie. Waar ze alle liedjes van de afgelopen tijd veranderd hadden en op het podium stonden extra mensen zoals een extra drummer , gitarist , violen en extra zang.

Ik vind de liedjes leuk om naar te luisteren en van de afgelopen 5 jaar hoor je toch echt wel een verschil, in het begin was het echt meer rock en nu wordt het meer popmuziek met een rockrandje. Als je naar 1 van hun optredens gaan is het altijd wel een feestje en ze spelen niet alleen maar hun eigen nummers maar ook covers die ze bij Giel op 3fm speelde.

https://www.youtube.com/watch?v=azlF5rd7Kq4 Time

https://www.youtube.com/watch?v=8d3fWzPzP4A Earth Meets Water

Bo Saris

Dit is de winnaar van Idols 2 (2003-2004) maar beter bekend bij de meeste mensen als Boris en zijn uitspraak Keep the soul alive. Maar voordat hij aan Idols meedeed had hij al een eigen cd opgenomen met de formatie Sofuja. Na het meedoen met Idols , bracht hij nog 3 albums uit (Rely on me , Holy pleasure en live my life) Van de laatste cd kwam ook een live versie uit. Na deze albums hoorde we niet veel meer van Boris. Het bleek dat hij verhuisd was Engeland om liedjes te schrijven en zo kwam in 2014 zijn nieuwe album uit Gold met de liedjes She’s on fire , the addict, little bit more. Met zijn Album Gold won hij ook een prijs, de NPO radio 6 award voor beste album. Ook had hij zijn naam veranderd omdat hij erg veel herinnerd werd aan zijn Idols tijd , niet dat dat heel erg was maar hij wou ook internationaal aan de weg timmeren en met deze naam ging dat moeilijker dus koos hij voor Bo Saris. Hij werd door zijn vrienden al vaak Bo genoemd en Saris is de achternaam van zijn moeder dus dat was makkelijk te combineren.

Nu mijn mening, vindt dat hij zich in de afgelopen jaren goed ontwikkeld heeft want eerst was het echt een idool en nu is hij uitgegroeid tot een van de beste zanger van Nederland en misschien nog wel verder. Ook als je naar zijn optreden gaat is het altijd een feestje als je van Soul muziek houdt.

https://www.youtube.com/watch?v=R0dXUqS5DZ4 Idols

https://www.youtube.com/watch?v=Br2EIkwbtmY The Addict

Hoop dat jullie het leuk vonden om mijn stuk te lezen en misschien gaan jullie wel eens aan een van deze  artiesten kijken of luisteren

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk