Administratie is essentieel voor elk bedrijf

Total
0
Shares
Administratie is essentieel voor elk bedrijf

Administratie is essentieel voor elk bedrijf


Administratie is essentieel voor elk bedrijf

Een goede administratie is van het grootste belang voor een organisatie. De taken van een administratief medewerker vervullen dan ook een essentiële functie op alle gebieden. Dit geldt voor zowel de financiële administratie als voor de office taken zoals van een secretaresse. Deze moeten goed georganiseerd zijn om een bedrijf optimaal te laten functioneren.Financiële administratie

Vaak moet een administratief medewerker een aantal taken vervullen binnen de financiële administratie. Het gaat dan vaak om het inboeken van binnenkomende facturen en het debiteurenbeheer. Ook de kas moet steeds goed op orde zijn. Wanneer alles namelijk goed wordt bijgehouden, kan de directie of het management op elk moment goed inzage hebben in de omzet van het bedrijf. Zo kunnen zij de geldstromen goed in de hand houden en eventueel de productie of de diensten aanpassen aan de situaties. Wanneer bijvoorbeeld een aantal debiteuren achterlopen met betalen, kan er iets aan de hand zijn, bijvoorbeeld met de tevredenheid van de klant. Of de omzet loopt zodanig terug dat het bedrijf helemaal een andere koers moet gaan varen. Wanneer alles achter loopt in de administratie, kan het bedrijf in betalingsproblemen komen en zelfs failliet gaan en is iedereen zijn baan kwijt. Bovendien moet er voor een bedrijf op vaste momenten btw afgedragen worden aan de belastingdienst. Daarvoor moeten dan ook alle in- en verkopen goed zijn ingeboekt.


Secretariële administratie

Een administratief medewerker verricht over het algemeen ook vaak secretariële taken. Zoals het inplannen van afspraken, het bijhouden van contacten en adressen. En ook allerlei formulieren, verslagen, contracten en andere belangrijke documenten moeten overzichtelijk opgeborgen zijn of digitaal georganiseerd worden. Zodoende kan het management desgewenst op ieder moment over alle informatie beschikken die noodzakelijk zijn om het bedrijf goed te runnen. Afspraken moeten goed gecoördineerd zijn, zodat taken en ideeën niet tussen wal en schip vallen. Anders gaat er veel verloren. Ook wat betreft verzekeringen moet alles goed op de rit zijn, want ook hierbij is het van belang dat de organisatie meteen actie kan ondernemen als zich een calamiteit voordoet. Het moet dan niet zo zijn dat het allemaal ergens ligt en niemand weet waar precies. In feite staat of valt een bedrijf met de organisatie van zijn administratie. Als medewerker van zo’n afdeling ben je dus eigenlijk een belangrijke spin in het web.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk