Aluminium; de voor- en nadelen

Total
0
Shares
Aluminium; de voor- en nadelen

Aluminium; de voor- en nadelen


Aluminium staat bekend als licht, sterk product. De naam heeft het product te danken aan aan het Franse Les Baux. Aluminium komt niet in de natuur voor, er wordt metaal met zuurstof uit de natuur gewonnen wat een aantal processen door moet lopen voordat het aluminium genoemd mag worden. Bekende aluminium producten zijn blikjes, kozijnen en aluminiumfolie, maar je kunt het voor meerdere producten toepassen. In dit artikel komen de voor- en nadelen van aluminium aan bod.Voordelen

Een groot voordeel van aluminium is dat het erg licht en tegelijkertijd sterk is. Om deze reden wordt het product vaak in vrachtwagens verwerkt. Zo minder zwaar de vrachtwagen is, hoe meer goederen er vervoerd kunnen worden. Dit is goed voor het milieu want zo worden er meerdere goederen tegelijk vervoerd en dus minder brandstof verbruikt. Daarnaast is het voor een transportbedrijf gunstig om minder ritten in te zetten, dit scheelt hen ook een hoop kosten.

Een ander voordeel is dat het product goed bestand is tegen corrosie. Op aluminium zit van nature een oxidelaag die het product beschermt. Aluminium kan nog verder bewerkt worden waardoor het nog beter bestand is tegen corrosie.

Aluminium is goed te vormen bij een lage smelttemperatuur. Aluminium bewerken is hierdoor gemakkelijk en het kan snel tot een mooi eindproduct gemaakt worden.. Denk hierbij aan raamkozijnen of blikjes voor frisdranken.


Nadelen


Een groot nadeel van aluminium is dat de prijs een aanzienlijk stuk hoger ligt dan staal. De kosten zijn hoger omdat het creëren van aluminium meer energie kost dan staal. De prijs kan gereduceerd worden door te kiezen voor gerecycled materiaal.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk