De bouw

Total
0
Shares
De bouw

De bouw


Stel je eens voor hoe de wereld er uit zou zien zonder de mensen van de bouw. Zonder de bouw zouden de huizen van veel mindere kwaliteit zijn schat ik zo. Werken in de bouw betekend vakmanschap, creatief zijn, inzicht hebben en durven doen. Boven dit alles moet je handig zijn. Weten hoe je met bepaalde materialen om moet gaan en deze op de juiste manier met elkaar te verbinden.Het vak

De bouw bestaat uit verschillende disciplines. Zo zijn er timmermannen, metselaars, tegelzetters, meubelmakers en ga zo maar door. Deze opleidingen kunnen je volgen bij diverse scholen die bouwopleidingen aanbieden. Tegenwoordig ook wel bekend onder de naam Bouwmensen Zuid-West. Een man van de bouw wordt je niet zo maar. Hiervoor dien je een of meerdere opleidingen te doorlopen.


Opleiding timmerman


Om bijvoorbeeld all-round timmerman te worden moet je twee opleidingen volgen. Je begint op mbo niveau twee met timmerman primair. De opleiding duurt twee jaar, hierbij heb je de keuze uit bol en bbl. Bij de bol opleiding loop je gemiddeld twee dagen per week stage en ga je drie dagen naar school. Tijdens de bbl opleiding werk je daar en tegen vier dagen per week bij een bedrijf en ga je de vijfde dag naar school. Op school krijg je van allerlei vaardigheden aangeleerd. Denk aan het werken in project groepen of alleen maar ook vak theorie over bijvoorbeeld betonfunderingen, prefab-materialen en mechanica. Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Allround timmerman. Dit is een mbo niveau drie opleiding. Ook deze opleiding duurt twee jaar maar deze kun je alleen doorlopen als je een mbo niveau 2 diploma hebt behaald voor timmerman. Tijdens deze opleiding ga je je verdiepen in onder andere kozijnen, kapconstructies en kappen.

Na het volgen van deze opleidingen ben je in staat om betonconstructies te maken en werk je mee aan bouwprojecten. Als timmerman is het jou taak om tijdelijke ondersteuning constructies te maken evenals complex dakwerk.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk
Hoe maak je slijm

Hoe maak je slijm

Je eerste associatie met slijm zal wellicht niet positief zijn. Misschien zie je het als iets vies. Slijm heeft geen eenduidige betekenis. Je kunt het interpreteren als het normale speeksel,…
Bericht bekijken