Leuk avondje dineren

Total
0
Shares
Leuk avondje dineren

Leuk avondje dineren


De consument eist steeds meer. Een avondje in het restaurant moet uitnodigend zijn, anders dan anders en het eten en de bediening moet goed zijn. Wanneer je na iedere gang drie kwartier op je eten zit te wachten is de lol er gauw vanaf. Het restaurant verliest zijn klanten en de concurrentie ziet de omzet stijgen. Hoe zorg je er nu voor dat je restaurant aan alle verwachtingen voldoet?


De perfecte inrichting

De inrichting van diverse restaurants laat nog wel eens te wensen over. De tafeltjes staan bijvoorbeeld te dicht op elkaar waardoor je bijna bij je buurman op schoot zit of het licht is zo fel dat je verblind wordt door je glas. Inrichting in een restaurant is erg belangrijk. Afhankelijk van wat je keuken serveert richt je je restaurant in. Je gaat geen Chinese inrichting gebruiken in een restaurant die puur Hollands eten serveert. Voor de klanten zijn de tafels en stoelen het belangrijkste. Een stoel moet bijvoorbeeld lekker zitten en er niet voor zorgen dat je last van je rug krijgt. Wat de tafels betreft moet je er op letten dat je geen vervelende tafelpoten hebt. Niets is zo vervelend dan constant zo’n vervelende paal tegen je been aan te hebben waardoor je eigenlijk niet lekker kunt zitten. De tafel moet tevens groot genoeg zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een paella pan bij op tafel zet moet er nog wel genoeg plek zijn voor de borden.

Verlichting zorgt voor sfeer

Je kent het vast wel. Kom je zo’n mooi klein restaurantje binnen met je vrouw en zie/voel je direct de zwoele sfeer. Aan het raam hangen mooie rode gordijnen en op de tafels staan kleine kaarsjes. Een van de belangrijkste aspecten om dit zo intiem mogelijk te maken is de verlichting. Verlichting doet iets met mensen. Wanneer je buiten in een wat vervallen buurt loopt met weinig licht word je gelijk wat bang. Bij een straat die volledig verlicht is wordt je eerder vrolijk en ben je geneigd om lekker rond te kijken. Zo is dit ook bij horeca verlichting. Verlichting is een echte smaakmaker. Wanneer de verlichting op de juiste plekken is gemonteerd en de juiste sterkte afgeeft zal de beleving totaal anders zijn. Verlichting moet ook uitnodigend zijn. Wanneer je buiten langs het restaurant loopt moet je het idee krijgen dat je binnen wil gaan kijken omdat het er zo gaaf uit ziet. Dus ook de verlichting buiten het pand is belangrijk. Zoals zojuist vermeld moet het de indruk geven dat je naar binnen wil, niet dat je het liefst zo snel mogelijk er voorbij rent.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk