Stukadoor werk en leer bedrijf

Total
0
Shares
Stukadoor werk en leer bedrijf
Table of Contents Hide
 1. Stukadoor werk en leer bedrijf
  1. Inhoud
  2. Sinds de economische crisis zijn er redelijk veel bouwbedrijven failliet gegaan doordat er minder vraag was naar nieuwbouw. Maar nu zit het gelukkig weer in de lift. Nieuwe projecten schieten overal weer uit de grond en er word redelijk veel verbouwd en gerenoveerd. Kortom: er komt steeds meer vraag naar mensen in de bouw. Zo ook naar stukadoren, maar wat doet een stukadoor?
  3. Het beroep
  4. Als stukadoor zijnde houdt je je bezig met het aanbrengen van een beschermingslaag of een laag ter verfraaiing van de muren. Voor het stukwerk maak je gebruik van verschillende formules van specie en pleister. Om het stukwerk uit te voeren heb je een aantal gereedschappen nodig. Zo maak je gebruik van een vloerplak- of pleisterspaan spakmes. Dit rechthoekige stuk gereedschap is voorzien van een handvat zodat deze gemakkelijk gebruikt kan worden. Met behulp van de vloekplakspaan kunnen muren vlak gemaakt worden maar ook vloeren. Om een mooi effect te kunnen creëren op de muren kun je gebruik maken van een rubber schuurbord. Hiermee worden de muren glad gemaakt en wordt er een patroon aan gebracht door de rubbers. Naast bovengenoemde maak je ook gebruik van een stukadoorstroffel om de specie op de raapspaan te krijgen. Met de raapspaan wordt de muur beraapt.
  5. Werk en leer bedrijf worden
  6. Om werk en leer bedrijf te worden kun je via de website bouwopleiding Zuid West aanmelden. Als leerbedrijf dien je een passende leerwerkplek te bieden voor de leerling die goed en veilig is. Daarnaast moet de leerling begeleid worden door een deskundige op het vakgebied en zal er regelmatig overleg met het ROC, Savantis en STUC plaats moeten vinden.Ook moet er akkoord worden gegaan met het beschikbaar maken van de bedrijfsgegevens in het register voor erkende leerbedrijven. Wanneer dit voldaan is kunnen er leerling-werknemers op sollicitatie gesprek bij u komen.
  7. De voordelen

Stukadoor werk en leer bedrijf


Sinds de economische crisis zijn er redelijk veel bouwbedrijven failliet gegaan doordat er minder vraag was naar nieuwbouw. Maar nu zit het gelukkig weer in de lift. Nieuwe projecten schieten overal weer uit de grond en er word redelijk veel verbouwd en gerenoveerd. Kortom: er komt steeds meer vraag naar mensen in de bouw. Zo ook naar stukadoren, maar wat doet een stukadoor?Het beroep

Als stukadoor zijnde houdt je je bezig met het aanbrengen van een beschermingslaag of een laag ter verfraaiing van de muren. Voor het stukwerk maak je gebruik van verschillende formules van specie en pleister. Om het stukwerk uit te voeren heb je een aantal gereedschappen nodig. Zo maak je gebruik van een vloerplak- of pleisterspaan spakmes. Dit rechthoekige stuk gereedschap is voorzien van een handvat zodat deze gemakkelijk gebruikt kan worden. Met behulp van de vloekplakspaan kunnen muren vlak gemaakt worden maar ook vloeren. Om een mooi effect te kunnen creëren op de muren kun je gebruik maken van een rubber schuurbord. Hiermee worden de muren glad gemaakt en wordt er een patroon aan gebracht door de rubbers. Naast bovengenoemde maak je ook gebruik van een stukadoorstroffel om de specie op de raapspaan te krijgen. Met de raapspaan wordt de muur beraapt.


Werk en leer bedrijf worden


Om werk en leer bedrijf te worden kun je via de website bouwopleiding Zuid West aanmelden. Als leerbedrijf dien je een passende leerwerkplek te bieden voor de leerling die goed en veilig is. Daarnaast moet de leerling begeleid worden door een deskundige op het vakgebied en zal er regelmatig overleg met het ROC, Savantis en STUC plaats moeten vinden.Ook moet er akkoord worden gegaan met het beschikbaar maken van de bedrijfsgegevens in het register voor erkende leerbedrijven. Wanneer dit voldaan is kunnen er leerling-werknemers op sollicitatie gesprek bij u komen.


De voordelen

Voor het werk/leer bedrijf zijn er een hoop voordelen te herkennen. Zo hoeft de werkgever zich geen druk te maken over salarisadministratie of ziektekosten. Wanneer je nieuwe medewerkers nodig hebt kun je meer scholieren in dienst nemen. Deze leren het vak, zijn vaak wat goedkoper en leren het vak op de juiste manier door middel van praktijk ervaring. Op deze manier worden werkzaamheden op uw manier uitgevoerd en kunnen zij na hun opleiding direct bij u aan de slag. Van inwerken is geen sprake meer, omdat zij alles al kunnen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk