Hoe kan ik met usenet nieuwsgroepen gratis films downloaden

Total
0
Shares
Hoe kan ik met usenet nieuwsgroepen gratis films downloaden

Hoe kan ik met usenet nieuwsgroepen gratis films downloaden


Wil je altijd de nieuwste films series en muziek downloaden? Maak gebruik van Usenet. Omdat je een paar stappen moet zetten om met usenet aan de slag te gaan, wordt hier snel en simpel uitgelegd hoe het werkt.

Wat betekend usenet?

 • Superveel beschikbare software/films/games
 • Maximale snelheid downloaden (via Ziggo 12 mb/s)
 • In tegenstelling tot torrents is bijna alles compleet en werkend
 • Altijd de laatste series/games/muziek
 • Aanbod veel groter dan op torrents


Het bestaat uit drie onderdelen:

 • Een zoekmachine/programma
 • Een downloadprogramma
 • Een abbonement op een usenet ofwel newsserver (deze woorden worden door elkaar gebruikt)

Welke programma’s moet ik gebruiken?

Wil je een alles-in-een oplossing? Dan is het programma SpotNet het gemakkelijkst. Hiermee kun je zowel zoeken naar films en muziek als downloaden. Je kan ook gebruik maken van zoekmachines op sites als als Nzbindex of Newsleech. Dan heb je nog een extra programma nodig voor het downloaden. De fijnste programma’s zijn SabNZB en GrabIt

  Hoe kies ik een nieuwsprovider?

  Bij het kiezen van een nieuwsprovider zijn er twee dingen waar je op moet letten.

  • De retentie
  • De downloadsnelheid

  Wat is retentie?

  Films of muziek worden als nieuwsbericht op een nieuwsserver geplaatst. De retentie is de houdbaarheid van de data op een nieuwsserver. Dus hoe ver terug kun je nog berichten downloaden. Hoe verder je terug kunt gaan, hoe groter het aanbod is. Sommige providers hebben een eigen nieuwsserver, maar deze hebben vaak een korte houdbaarheid van een paar dagen, of zou houden nieuwsberichten met films en muziek zelfs volledig tegen.

  Welke downloadsnelheid moet ik kiezen?

  Via een nieuwsserver kun je gebruik maken van de maximale snelheid van je internetverbinding. Heb je dus een 120mbit internetverbinding, dan is het jammer als je maar met 50mbit kan downloaden. Kies dus een abbonement dat aansluit bij de snelheid van verbinding. Deze snelheid kun je testen op de site van speedtest.
  bekende aanbieders in Nederland zijn Eweka en Tweaknews. Tweaknews is ook te bestellen in combinatie met een internetabbonement, zodat je geen los abbonement meer hoeft af te sluiten.

  Is het illegaal?

  Nee, het is niet illegaal. In Nederland is het toegestaan om films en muziek te downloaden. Je betaald daarom voor elke lege CD of elke MP3 speler een extra bedrag. Dit gaat naar de artiesten waarvan het materiaal wordt gedownload. Het mag dus.

   

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Dit vind je misschien ook leuk