Hoe kun je figuren uit Excel als afbeelding gebruiken?

Total
0
Shares
Hoe kun je figuren uit Excel als afbeelding gebruiken?

Hoe kun je figuren uit Excel als afbeelding gebruiken?


Excel figuur in andere documenten gebruiken

Excel, iedereen gebruikt dit programma omdat het een handige rekentool vormt om data te analyseren en om daaruit grafische relaties mee aan te maken. Het kan met een enkele grafiek veel duidelijkheid geven omtrent hoe bepaalde ontwikkelingen verlopen. Het kan echter zijn dat je van de figuur een afbeelding wilt maken welke je in andere documenten, bestanden of online toepassingen wilt gebruiken. Hoe kun je van een Excel figuur een jpg afbeeldingen maken?


Data-analyse en grafieken

Het programma is zeer handig om complexe figuren te maken op basis van verkregen data. Het vormt de basis voor beslissingen en besluiten waarnaast ook voorspellingen kunnen worden gedaan. Excel werkt echter niet snel en niet handig indien het moet worden gebruikt voor een presentatie of als bepaalde gegevens elders moeten worden toegepast. Vaak is de beste oplossing om een afbeelding te maken zodat het elders kan worden gebruikt. Hoe kun je via Excel een jpg afbeelding maken zodat je handig de grafische lijn kunt presenteren?

Grafiek compleet klaarmaken

Alles wat je bij een grafiek of binnen de beoogde afbeelding wilt weergeven moet je reeds in Excel hebben aangemaakt. Dat houdt in alle teksten, pijlen, grafische ontwikkelingen, legenda enzovoorts dienen reeds op de juiste plek te staan. Heb je de grafische weergave afgemaakt dan kun je er een afbeelding van maken zodat het altijd vastligt. Het programma Office maakt voor de aanmaak van afbeeldingen gebruik van Adobe. Het zorgt ervoor dat er een standaard formaat wordt aangemaakt welke na bewerking elders kunnen worden toegepast.

Adobe geïnstalleerd

Om handig figuren en tabellen uit Excel te halen is het gebruik maken van Adobe meest handig. Daarbij kun je in een handomdraai de juiste figuur helder op pdf formaat hebben waarna je het kunt bewerken. Dit programma is ook zeer handig om afbeeldingen in andere documenten eveneens aan te maken en te bewerken. Zorg ervoor dat je het hebt geïnstalleerd waarna de koppeling met Office kan worden gemaakt. Let wel veelal is intern reeds de koppeling gemaakt opdat je handig zonder veel problemen afbeeldingen kunt koppelen aan andere documentvormen.


Acrobat menu

In het hoofdmenu van Excel of Word vind je bij de juiste installatie de naam ‘Acrobat’. Het vormt een handige meest betrouwbare manier om van documenten een pdf te maken zodat het in die standaardvorm handig aan presentaties, andere documenten en dergelijke kan worden toegevoegd. Om die afbeelding te maken van een bepaald deel van de Excelsheet moet je daartoe de desbetreffende vakken selecteren. Betreft het een samengestelde grafiek zorg er dan voor dat de juiste selectie aan cellen is geselecteerd zodat het groter is dan die grafiek. Druk dan binnen ‘Acrobat’ op ‘Create pdf’ en vervolgens de manier van selectie. In dit geval dus ‘selectie’ van de cellen. Klik daarna op ‘Convert to pdf’. Daarmee is de afbeelding op de aangegeven plek opgeslagen waarna het aangemaakte document automatisch wordt geopend.

Juiste formaat aanmaken

Is de pdf aangemaakt dan betreft het een complete pagina als afbeelding. Uiteraard is dat in veel gevallen veel te groot en dus dient het aangepast te worden. Binnen Adobe kun je een snapshot maken waarmee exact kunt afbaken welk deel je wilt zien. Het wordt als kopie op de notepad geplaatst waarna je het in het programma ‘Paint’ kunt saven. Het houdt in dat je het nog even extra kunt bewerken of juist nog iets kleiner maken. Daarbij kun je het onder het gewenste formaat wegschrijven zodat je het altijd als figuur kunt toepassen. Denk aan het jpg formaat welke binnen ieder ander programma handig kan worden gebruikt.

Lees verder suggestie:

Bepalen zwaartepunt complexe figuren, statisch moment
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk