ICT trends van 2015

Total
0
Shares
ICT trends van 2015
Table of Contents Hide
 1. ICT trends van 2015
  1. Inhoud
  2. De IT wereld is een wereld die constant veranderd en verbeterd. Een ICT’er moet daarom goed op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen en de nieuwste trends in de IT wereld, om zo altijd de beste ICT oplossingen te kunnen verzorgen.. Volgens Gartner moet elke IT’er rekening houden met de volgende trends. Een aantal van deze trends zijn erg opmerkelijk, terwijl andere trends vanzelfsprekend zijn.
  3. De ICT trends van 2015
  4. Computing everywhere: Altijd toegang tot een computer, waar je ook bent. Overal om ons heen verschijnen schermen en apparaten in allerlei verschillende vormen en maten en allemaal met hun eigen toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan wifi in de bus of een computerpark op het vliegveld. Internet of Things: Het wordt aangeraden om als organisatie in te spelen op deze ontwikkeling. Laat elke werknemer experimenteren met de mogelijke toepassingen voor genetwerkte apparatuur. 3D-printen: 3D-printen is een nieuwe, effectieve manier om producten te maken en krijgt vooral aandacht omtrent de consumententoepassingen. De technologie bestaat al sinds 1984, maar is nu volledig ontwikkeld en biedt daarom ontelbare toepassingen voor bedrijven. Analytics: Vrijwel elke applicatie en toepassing heeft de mogelijke tot analyse nodig. Contextrijke systemen: Applicatie bieden steeds meer mogelijkheden, maar de voorkeur van de gebruiker is de mogelijkheid tot sociale interactie, zijn historie en de karakteristieken van zijn omgeving te kunnen gebruiken als input. Slimme systemen: Systemen krijgen steeds vaker de mogelijkheid om taken zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan de robot stofzuiger of de automatische grasmaaier. Cloud: De Cloud heeft een belangrijke rol gekregen. Een applicatie bevindt zich in de Cloud en heeft zo de mogelijkheid om verschillende cliënts te bedienen. Software Defined Applications and Infrastructure: Systemen kunnen niet langer afhankelijk zijn van hardgecodeerde en inflexibele systemen. IT systemen moeten in staat zijn om dynamisch de benodigde infrastructuur te organiseren. IT op schaal: Veel organisaties nemen een aantal modellen over die nu al bij grote cloudproviders actief zijn, waardoor samenwerkingsverbanden in opkomst zijn. Beveiliging: Applicaties moeten in de toekomst zelf hun beveiliging kunnen regelen.

ICT trends van 2015 1. Computing everywhere: Altijd toegang tot een computer, waar je ook bent. Overal om ons heen verschijnen schermen en apparaten in allerlei verschillende vormen en maten en allemaal met hun eigen toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan wifi in de bus of een computerpark op het vliegveld.

 2. Internet of Things: Het wordt aangeraden om als organisatie in te spelen op deze ontwikkeling. Laat elke werknemer experimenteren met de mogelijke toepassingen voor genetwerkte apparatuur.

 3. 3D-printen: 3D-printen is een nieuwe, effectieve manier om producten te maken en krijgt vooral aandacht omtrent de consumententoepassingen. De technologie bestaat al sinds 1984, maar is nu volledig ontwikkeld en biedt daarom ontelbare toepassingen voor bedrijven.

 4. Analytics: Vrijwel elke applicatie en toepassing heeft de mogelijke tot analyse nodig.

 5. Contextrijke systemen: Applicatie bieden steeds meer mogelijkheden, maar de voorkeur van de gebruiker is de mogelijkheid tot sociale interactie, zijn historie en de karakteristieken van zijn omgeving te kunnen gebruiken als input.

 6. Slimme systemen: Systemen krijgen steeds vaker de mogelijkheid om taken zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan de robot stofzuiger of de automatische grasmaaier.

 7. Cloud: De Cloud heeft een belangrijke rol gekregen. Een applicatie bevindt zich in de Cloud en heeft zo de mogelijkheid om verschillende cliënts te bedienen.

 8. Software Defined Applications and Infrastructure: Systemen kunnen niet langer afhankelijk zijn van hardgecodeerde en inflexibele systemen. IT systemen moeten in staat zijn om dynamisch de benodigde infrastructuur te organiseren.

 9. IT op schaal: Veel organisaties nemen een aantal modellen over die nu al bij grote cloudproviders actief zijn, waardoor samenwerkingsverbanden in opkomst zijn.

Beveiliging: Applicaties moeten in de toekomst zelf hun beveiliging kunnen regelen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk