Online backup

Total
0
Shares
Online backup

Online backup


Bij het gebruik van een online backup worden uw bestanden van uw computer, laptop of zelfs de gehele server op een andere locatie online opgeslagen op het internet. Dit is een solide oplossing van het binnen een woning of bedrijf opslaan van de gegevens aangezien bij een eventuele stroomstoring of brand gegevens plaatselijk verloren kunnen gaan. Om dit risico te omzeilen kunt u de automatische optie gebruiken om uw data en gegevens “vertrouwelijk” op te slaan buiten uw eigen gebouw in de cloud online.

Het is dus een goed alternatief om de backup van uw gegevens online veilig te stellen zodat bij ongeregeldheden u altijd de online versie paraat heeft staan. Bij calamiteiten kunt u de online op de externe locatie weggezette gegevens naderhand veilig weer terughalen.

Werking online backup!

Via Switch krijgt u een programma aangeleverd waarmee de mogelijkheid wordt gecreëerd om op een veilige manier een backup te maken van uw computer- of servergegevens. De software van Switch is voorzien van een installatie optie waarmee kan worden aangegeven van welke essentiële bestanden een backup moet worden gemaakt. Tevens kunt u aangeven hoe frequent een online backup moet worden gemaakt. Indien het internet normaal werkt dan wordt er door de software automatisch een internet verbinding gemaakt waarbij data wordt versleuteld middels een specifieke code, waarna de informatie wordt ingepakt. De aangemaakte bestanden worden middels een gecodeerde verbinding via het internet opgeslagen op een veilige cloud locatie. Indien gewenst kunnen de bestanden door de software terug worden gehaald mits er calamiteiten zijn opgetreden.


Beperking online backup!

U heeft een grote hoeveelheid informatie waarvan online een backup van moet worden gemaakt. Het kan zijn dat uw internet verbinding relatief traag is en dan zal de eerste online backup zeer lang duren. Een optie dat Switch aanbiedt is de afhaal service van de eerste backup bij u als klant. Die eerste seedload (originele echter veelal oude bestanden) worden plaatselijk overgezet naar een hard drive waarna het complete pakket aan data wordt meegenomen naar de beveiligde cloud data server. Daar wordt de informatie overgezet in de cloud. Het programma dat is geïnstalleerd bij uw computer of server kan daarna snel en gemakkelijk de bestanden identificeren die naderhand vernieuwd zijn, waarmee op een snelle veilige en makkelijke manier een backup van uw belangrijke bestanden wordt gemaakt.

Veiligheid online backup!

Door de software wordt een beveiligde lijn gemaakt naar de locatie in de cloud waar de backup bestanden worden opgeslagen. Voordat de bestanden worden verstuurd worden deze versleuteld of gecodeerd. Zonder code kan niemand weten wat voor informatie er is verstuurd. De enige persoon die de juiste code heeft is u als gebruiker. Dit betekent dat tijdens de overdracht van de informatie en bestanden alles beveiligd is. Zodra de bestanden in de cloud oftewel feitelijk zijn opgeslagen in een grote high technische data server wordt deze informatie beschermd op verschillende manieren.

Naast extreem goede firewalls om de beveiligde data te beschermen is er ook intense brandbeveiliging, camera’s en toegangscontrole. Veelal wordt de data op twee verschillende locaties in het netwerkbeheer opgeslagen zodat er een dubbele backup is mocht ook door een data server van een calamiteit getroffen worden. Daarmee is de veiligheid van uw backup in de cloud in principe veiliger dan bij uw thuis of bij uw onderneming. Wilt u uw data ook veilig als backup hebben opgeslagen, schakel dan Switch in.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk