Voice over IP

Total
0
Shares
Voice over IP

Voice over IP


Hoe verlaag ik mijn belkosten?

Als internationaal bedrijf moeten we veel telefoontjes naar het buitenland doen. Elke maand leidt dat tot een hoge telefoonrekening en met de huidige crisis stijgen de inkomsten ook al niet, dus wilde ik eens gaan kijken hoe ik kan besparen op mijn telefoonrekening.


Wat zijn de verschillen tussen Telefoonaanbieders

Op dit moment is ons bedrijf gewoon aangesloten via de KPN en dat werkt allemaal probleemloos, dus ik wil wel voorkomen dat een nieuwe telefoonaansluiting tot allerlei problemen en onbereikbaarheid gaat leiden.

Als ik rond ga zoeken naar verschillende telefoonaanbieders kom ik naast KPN ook Tele2 tegen, die net als KPN gewone telefonie aanbiedt. Volgens tele2 is het bellen via heb meer dan 20% goedkoper. Dat is natuurlijk leuk, maar is het ook een hoop gedoe waard? Als ik verder zoek, zie ik dat ook de aanbieders van KabelTV, Ziggo en UPC telefoniediensten aanbieden, ze beloven ongeveer dezelfde kortingen als Tele2. Ik zoek dus nog even verder..

Echt goedkoop VoIP (Voice Over IP)

Als ik verder zoek naar manieren om goedkoop zakelijk naar het buitenland te bellen stuit ik al snel op voice over ip, VoIP. Ik had wel eens van de term gehoord, maar wat het precies is weet ik niet. Ze hebben het over prijzen van minder dan 35 euro per maand onbeperkt bellen naar Europa en VS en minder dan 25 euro voor bellen binnen de Benelux. Hoe het werkt weet ik niet precies, maar met deze prijzen ga ik het uitzoeken

Hoe werkt VoIP?

Ik heb met laten informeren door een VoIP aanbieder en volgens mij is dit Voip: Ik heb geen verbinding via een koperlijn met de andere partij, maar via een netwerkverbinding. Mijn stem wordt dus als digitale pakketjes verzonden.


Helder geluid

Ik vraag me meteen af of dat wel betrouwbaar is en of ik gewoon met mijn eigen nummer kan blijven bellen. Een vriendelijke man van Switch biedt aan om het bij mij op het bedrijf te komen demonstreren. Hij sluit de telefoon op een netwerkaansluiting aan en hij vraagt me om hem te bellen voor een test. Ik pak de bedrijfstelefoon en bel hem vanuit een andere ruimte. Ik hoor hem heel goed en merk eigenlijk geen vertraging. Dat verzenden van die datapakketjes gaat dus wel heel snel. Maar goed, bellen binnen het bedrijf ging altijd al goed, dus nu wil ik zien wat het systeem echt kan.

Over de grens

Andrew, een klant uit Amerika komt volgende week langs en ik wil nog even de laatste dingen met hem doorspreken. Ik besluit dit met de VoIP telefoon te proberen. Ik draai Andrews nummer en ik hoor een vrolijke Andrew mij begroeten. Hoe weet hij dat ik het ben? Andrew ziet mijn nummer op het scherm staan. Bij Switch hebben ze voor deze demonstratie dus ook meteen mijn nummer ingesteld. Ik sta perplex. Andrew verteld mij dat hij volgende week een avond vrij heeft, dus ik besluit hem mee uit eten te nemen samen met een collega. Als ik opgehangen heb bedenk ik me dat ik niet eens heb gevraagd of ik goed te verstaan was, misschien komt dat omdat ik niet eens merkte dat ik met een andere telefoon aan het bellen was.

Prijsverschillen VOIP

Ik laat een offerte opmaken door Switch en leg dit naast onze huidige telefoonrekening. We hebben 50 medewerkers die regelmatig bellen, dus we maken momenteel nogal wat telefoonkosten. Met de offerte van Switch zijn we 63% goedkoper uit en besparen we jaarlijks een paar duizend euro! daar kunnen we nog eens een leuk bedrijfsfeestje van houden.

Ik ben blij dat ik de moeite heb genomen om eindelijk eens uit te zoeken hoe het met onze telefonie zit, want zo gemakkelijk heb ik binnen ons bedrijf dit jaar nog geen kosten bespaard. Ik vind het een prettig idee dat ik met dit onbeperkte abonnement, bij telefoontje naar Amerika niet meer op de teller hoeft te kijken, dat belt een stuk relaxter.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk