Voordelen van internet via glasvezel thuis

Total
0
Shares
Voordelen van internet via glasvezel thuis

Voordelen van internet via glasvezel thuis


Internet via glasvezel

ADSL of kabel internetverbinding loopt door het grootste deel van Nederland door glasvezel. Alleen vanaf de wijkcentrale tot aan de huizen loopt deze verbinding door telefoon- of televisiekabels. Doordat de verbinding niet tot aan uw huis van glasvezel is gemaakt is deze langzamer dan als dit wel zo zou zijn. Internetverbinding via glasvezel is dan ook de toekomst voor onze internet verbinding. Internetverbinding via glasvezel voor thuis heeft nog veel meer voordelen dan de snelheid.


Voordelen voor internet via glasvezel

Als u thuis een betere internet verbinding wilt dan is internet via glasvezel de beste optie die u heeft. Om te beginnen is internet via glasvezel de snelste internetverbinding die u kunt krijgen, vooral bij het downloaden en uploaden van dingen zult u erg veel verschil merken in de snelheid.

Ook wordt de snelheid van deze verbinding niet aangetast door het aantal gebruikers wat op de verbinding zitten. Uw internetsnelheid blijft in uw huis dus altijd even snel ongeacht hoeveel mensen er op het internet zitten bij u thuis.

Ook heeft u veel minder last van storingen in de verbinding als u een internet verbinding via glasvezel heeft, internet via glasvezel is de meest betrouwbare internet verbinding die er te krijgen is.

Ook kunt u via deze verbinding uw tv kanalen ontvangen en dan ontvangt u ook de snelste en kwalitatief beste verbinding die er te verkrijgen is. Zo zal de internet glasvezel verbinding al uw beeldschermen volledig tot hun recht laten komen. Overal waar u een glasvezel internet verbinding kunt laten aanleggen is een steunpunt in de buurt waar u voor vragen en kapotte onderdelen terecht kunt.

De glasvezelverbinding is vaak in verhouding goedkoper dan een ADSL verbinding, u krijgt dus een betere kwaliteit voor minder geld. Ook helpt u mee aan het milieu door een internet verbinding via glasvezel aan te schaffen, deze internetverbindingskabels zijn van “groen materiaal” gemaakt en niet zijn dus niet schadelijk voor ons milieu. Als u dus een perfecte verbinding wilt hebben met een ongekende snelheid dan is een internet verbinding via glasvezel voor thuis echt iets voor u.

Kan ik altijd een glasvezel internet verbinding krijgen

Internet verbinding via glasvezel is nog niet heel lang beschikbaar in Nederland. Toch kunt u op steeds meer plaatsen deze verbinding verkrijgen. Als u wilt weten of u een internet verbinding via glasvezel kunt krijgen voor bij u thuis, dan dient u contact op te nemen met uw huidige leverancier van uw internetverbinding. Uw huidige leverancier kan u vaak goed verder helpen met uw vragen en in sommige gevallen kan deze u direct vertellen of u de verbinding kunt krijgen of niet.

Nadelen van internet via glasvezel

Alles heeft natuurlijk zijn voor en nadelen en ook internet via glasvezel heeft nadelen. Veel mensen vinden het een obstakel dat ze een nieuwe verbinding moeten laten aanleggen. Helaas is de verbinding nog niet overal beschikbaar dus het kan zijn dat u niet in aanmerking komt voor de verbinding. U heeft nog weinig vergelijkingsmateriaal van anderen dus u weet niet zo goed of het wel echt zo goed werkt als gezegd wordt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk