Vakantie en recreatie

Total
0
Shares
Vakantie en recreatieVakantie en recreatie

3 drankspelletjes om het weekend goed te starten

3 drankspelletjes om het weekend goed te starten

Het is weer zover, het weekend is begonnen en het is tijd om er een flink tegenaan te gaan met je maten. Je kan dit uiteraard meteen vieren in de stad, maar waarom zou je niet eerst lekker verzamelen bij een vriend waar je de boel daar flink op stelten kan zetten met liters bier, sterke drank, likeuren zoals dropshot of een beetje decadent doen met een gin tonic met komkommerslierten in je glas. Deuntjes staan flink op de achtergrond te beuken, maar je wilt wel op een flink leveltje komen voordat je half aangeschoten in de stad komt te staan.


Om de boel extra tempo te geven is het natuurlijk een stuk grappiger en gezelliger om een drankspelletje te doen. Maar welke is nou het meest gezellig, grappig of word je nou het meest dronken van. Vooral die maat die niet zo goed tegen drank kan om die er eens flink bij te naaien. Lees verder om de leukste drankspelletjes hieruit te pikken om die volgend weekend eens uit te testen.

Mexxen

Een van de spellen die juist zo beroemd is, omdat het tempo zo hoog ligt en het is enorm eenvoudig om te leren.

Benodigdheden:

  • Twee of drie dobbelstenen

  • Drank naar keuze

Het makkelijke aan dit spel is ook dat er veel mensen deel kunnen nemen aan dit spel. Je speelt met rondes waarin de deelnemers drie keer mogen gooien met twee of drie dobbelstenen. De waardes van de dobbelstenen hangen af van het aantal ogen dat je gooit. Stel dat je in ronde één een 5 en een 2 gooit, dan is het aan jou de keuze of je deze cijfers wilt houden. Hoe hoger het cijfer hoe meer kans je hebt om met een hoog getal te eindigen. Als je dubbel hebt gegooid in dit geval twee keer een 5, staat dit als 500 bekend. Gooi je na een drie keer de ogen 3 en 5, dan heb je 35 omdat je de cijfers achter elkaar zet. Het laagste aantal punten is 21, dit is een Mexx, oftewel diegene moet drinken. Degene met het laagste aantal punten na een rond is de verliezer. Zuipen dus!

Kingsen

Bij Kingsen heb je een stok kaarten nodig en een aantal glazen met drank om het spel te beginnen. In het midden leg je de kaarten boven op elkaar met de achterkant die naar boven wijst. Elke kaart heeft een regel waaraan elke speler verbonden is.

2: Zelf drinken 3: Aanwijzen van een speler die moet drinken. 4: Categorie, bij dit spel mag je een merk noemen: bijvoorbeeld automerken, degene die er te lang over doet om iets op te noemen of niks weet moet drinken. 5: Plaskaart, deze mag je inzetten als je nodig naar de wc moet. Wanneer iemand niet zo’n kaart heeft moet diegene een vol glas leegdrinken als straf. 6: Opdracht geven, dit kan van alles zijn, wees creatief. 7: Juffen, je telt met je groep vanaf 1, 2, 3, 4, 5, 6, Juf, 8. Alles waar een 7 in voorkomt of als het te maken heeft met de tafel van 7 te maken heeft, moet er “Juf” worden geroepen. Degene die het fout heeft moet drinken. 8: Zelf een regel verzinnen, degene die zich er niet aan houdt moet drinken. (voorbeeld: Geen namen noemen, geen drinken zeggen.) 9: Snake eyes, je mag degene die de kaart heeft niet in zijn ogen kijken, anders moet je drinken. Wanneer iemand anders een 9 pakt dan is hij de nieuwe snake eyes. 10: Thumbmaster, degene met deze kaart mag zijn duim op elk willekeurig moment op tafel leggen, degene die dit als laatste doorheeft moet drinken. Boer: Wijzen. Alle spelers houden hun handen 5 seconden in de lucht, na 5 seconden wijst iedereen naar een willekeurig persoon, degene waar de meeste vingers naar wijzen moet drinken. Vrouw: Quizmaster, degene met deze kaart mag iedereen vragen stellen, als iemand de vraag beantwoordt dan moet hij drinken. Koning: Bij vier koningen moet diegene een glas met meerdere dranken wat op tafel staat helemaal opdrinken. Aas: Omdraaien

Follow the leader

Er is een leider in het midden! Maar diegene weet niet dat hij/ zij de leider is. Je spreekt met een aantal vrienden van te voren een aantal drinkwoorden af, wanneer de leider het drinkwoord zegt moet de leider zijn glas leegdrinken. Om het extra leuk te maken, moet je de leider sturen om de drinkwoorden te zeggen. Het is daarbij wel belangrijk dat de leider niet weet dat dat diegene de leider is. Als de leider het doorheeft dat hij de leider is, dan is het spel afgelopen.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk