Backpacken in Australië

Total
0
Shares
Backpacken in Australië

Backpacken in AustraliëAustralië is een veel gekozen bestemming om te gaan backpacken. Vele mensen willen de prachtige natuur aan de andere kant van de wereld ontdekken. Er even tussen uit, rust, en genieten van prachtige natuur. Vaak wordt er dan ook nog gekozen om tussendoor te werken, dit om nog meer van het land te zien. De kosten zijn te vergelijken met Nederland. Met een bedrag van 1000 tot 1500 euro per maand moet dus zeker te leven zijn. Al verscheelt dit aan het gedrag van de persoon zelf.

De beste reistijd

De beste reistijd verscheelt per gebied in Australië. De seizoenen zijn precies tegenovergesteld van Nederland. Dit betekent dat het in Australië zomer is, wanneer het in Nederland winter is. Wanneer je in het noorden wilt reizen is dat niet verstandig tussen december en april. Dit seizoen is namelijk het regenseizoen in het noorden. In het zuid oosten is de beste periode om te backpacken tussen september en december. Buiten het regenseizoen heb je te maken met tropische temperaturen.


Fraaie plaatsen

Wanneer je gaat backpacken in Australië mag je een aantal trekpleisters niet missen. Eigenlijk is Australië één en al trekpleister. Maar er zijn absoluut een aantal plekken die je niet mag missen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • De Oostkust: De Oostkust is vaak het begin voor vele backpackers. Het is een route van ruim 2500 kilometer waar je zeker even moet stoppen. Wanneer je de route volgt kom je tevens langs Sydney, het populaire Byron Bay, Fraser Island en nog veel meer.

  • Ayers Rock: Ayers Rock is de grootste monoliet ter wereld, en is gelegen in het noorden van Australië. Het trekpleister trekt dagelijks duizenden bezoekers.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk