tips bij voorbereiding op kwart triatlon in Breukelen

Total
0
Shares
tips bij voorbereiding op kwart triatlon in Breukelen

tips bij voorbereiding op kwart triatlon in Breukelen


Ben jij triatleet of wil jij graag triatleet worden? Ben jij op zoek naar leuke kwart triatlon wedstrijd? Denk dan eens aan de kwart triatlon in Breukelen. Deze gezellige wedstrijd wordt al vroeg in het seizoen gehouden. Meestal wordt deze wedstrijd begin mei gehouden. Breukelen ligt boven Utrecht. Het centrale punt van deze wedstrijd is zwembad Kikkerfort. De adresgegevens van dit zwembad zijn:

Subtropisch zwembad ‘t Kikkerfort
Schepersweg 14A
3621 JK Breukelen

Wat mij op is gevallen aan het wedstrijdbad is dat dit zwembad 5 banen heeft. de meeste zwembaden hebben zes banen. dit heeft uiteraard geen negatieve invloed op de zwem prestaties.

Parcours Triatlon Breukelen

Een triatlon bestaat altijd uit drie onderdelen, namelijk:

  • zwemmen
  • fietsen
  • hard lopen

Bij de triatlon in Breukelen is het zwemmen precies 1 km lang. Het fietsen duurt 40 km. Tot slot ga je 10 km hardlopen. Hoe het parcours er precies uitziet wordt hieronder beschreven.

Zwemmen

Het zwemonderdeel wordt gehouden in het zwembad Kikkerfort. Er is voldoende ruimte voor het publiek dat jou wil aanmoedigen. Na het zwemmen ga je naar het park fermee, dat aan de achterkant van het zwembad ligt. Het park fermee is het afgesloten terrein waar jouw fiets veilig kan staan. Vanaf daar begint het onderdeel fietsen.

Fietsen

Het leuke aan dit parcours is dat het fietsen plaatsvindt aan de westzijde van het Amsterdam Rijnkanaal. Nadat je het zwembad hebt verlaten ga je meteen de brug over, die over het Amsterdam Rijnkanaal gaat. Vervolgens sla je rechtsaf richting Nigtevecht en Abcoude. Het voordeel van dit parcours is dat je bijna niet fout kan rijden. Het grootste gedeelte gaat immers heen en terug langs het water. Interessant is het keerpunt tussen Nigtevecht en Abcoude. Daar fiets je door de polder en daar heb je het idee dat je in de ‘middle of nowhere’ bent. Mijn tip: neem een bandenplaksetje mee. Indien hier een lekke band krijgt duurt het geruime tijd voordat iemand van de organisatie jou opmerkt. En je bent zeker 15 km van het centrale punt van de wedstrijd verwijderd.

Hardlopen

na het zwemmen begint het hard lopen. Interessant is dat het hardlopen plaatsvindt aan de oostzijde van het Amsterdam Rijnkanaal. Ook hier kan je niet fout lopen. Volg het water tot aan het keerpunt. Er zijn geen afslagen die je moet nemen. onderweg zijn er meerdere punten waar je bekertjes water en een spons met koud water kan krijgen. De finish is aan de voorkant van het zwembad op een afgesloten gedeelte van de openbare weg.


Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats aan de voorkant van het zwembad aan de kant van de openbare weg dus. Dit is ook de plek waar de finish is.

Goede voorbereiding op de wedstrijd seizoen

Aangezien deze wedstrijd al vroeg in het seizoen plaatsvindt, is dit een perfecte voorbereiding op andere triatlon wedstrijden.

Goede voorbereiding op halve triathlon

Ben jij van plan om een halve triatlon te gaan doen? Bijvoorbeeld een halve triatlon in de maanden juni, juli of augustus? dan kan deze wedstrijd in Breukelen een zeer goede voorbereiding zijn. Indien je een goede tijd neerzet weet dat jij een goede conditie hebt. In de maanden juni en juli kan je bijvoorbeeld deelnemen aan de wedstrijden in Didam en het Limburgse Stein. Daar kan je meteen met je familie een weekendje ontspannen. Bijvoorbeeld op vakantiepark Limburg.


Bezoek aan Breukelen

Het dorpje Breukelen ligt makkelijk bereikbaar aan de snelweg A2. Het centrum van Breukelen heeft een leuke dorpskern met een centraal plein. De wedstrijd vindt ‘s ochtends plaats. Na de wedstrijd heb je dus tijd genoeg om het dorpje Breukelen te verkennen. Het dorpje heeft leuke pleintjes en mooie oude gebouwen, kortom een echte aanrader!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk