Verhuizen naar Noorwegen

Total
0
Shares
Verhuizen naar Noorwegen

Verhuizen naar Noorwegen


Heb jij je zinnen op Noorwegen gezet? Emigreren naar een ander land klinkt voor een bepaalde groep mensen erg aantrekkelijk. Het idee om in een andere stad of dorp in een ander land te wonen kan je misschien wel laten wegdromen. Om van deze droom werkelijkheid te maken moet je echter een hoop regelen. Een emigratie voorbereiden is een hele klus, maar uiteindelijk zeker de moeite waard. Wanneer je je oog op Noorwegen hebt laten vallen ben je waarschijnlijk verliefd geworden op de prachtige natuur, de vriendelijke mensen en misschien wel de gezelligheid die de lange winter met zich meebrengt. Hoe dan ook, jij wilt naar dit prachtige land! Lees hier een aantal tips die je op weg kunnen helpen voordat je gaat verhuizen naar Noorwegen.


Tips voor een geslaagde emigratie

Wanneer je er echt voor kiest om in een ander land te gaan wonen is het belangrijk om de taal te leren. In Nederland zijn er vele plekken waar je Noors kun leren. Je kunt ervoor kiezen om een online cursus te volgen of klassikaal een cursus te volgen. Wil je echt goed Noors leren? Ga dan voordat je gaat verhuizen in Noorwegen een cursus volgen.

Woning verkopen

Verkoop eerst je woning in Nederland voordat je een andere woning in Noorwegen koopt. Wanneer je in Nederland nog een koopwoning hebt kan dit tijdens de emigratie een zware financiële en bovendien ook emotionele last vormen. Kies er daarom voor om eerst je woning te verkopen voordat je een andere woning koopt. Je kan in de tussentijd ook een woning huren in Noorwegen.

Blijf bij je beroep

Doe waar je goed in bent en blijf bij je beroep. Heel simpel gezegd, maar zo waar. Solliciteer op een baan die bij je past of start een onderneming in iets waar je ervaring in hebt.

Financiële reserves

Een verhuizing kost altijd geld, een emigratie nog meer. Houdt hier rekening mee. Noorwegen is sowieso al een stuk duurder dan Nederland.

Weet waar je gaat wonen

Zorg dat je zoveel mogelijk te weten komt over de plek waar je wilt gaan wonen. Bezoek deze plek meerdere malen, in zowel de zomer als in de winter.

Houdt contact met Nederland

Nederland is en zal altijd je moederland blijven. Onderhoud je contacten, zorg ervoor dat je vrienden en familie uit Nederland zich altijd welkom voelen bij jou. Het is belangrijk om in verband te blijven met je moederland. Ook voor het geval dat het niet goed loopt in Noorwegen kun je altijd terug naar Nederland.

Leg contacten in Noorwegen

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk in contact komt met de Noorse bevolking. Ga op een sport, maak kennis met je buren en wordt lid van verenigingen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk