Waarom Spaans leren?

Total
0
Shares
Waarom Spaans leren?

Waarom Spaans leren?


Spaans is één van de meest universele talen ter wereld. Als je aan Spaans denkt, dan denk je aan leuke dingen als dansen, reizen, zon en cultuur. Spaans is niet alleen handig vanuit een privé oogpunt, maar ook zakelijk. Wereldwijd zijn er ruim 500 miljoen mensen die Spaans spreken. Het aantal mensen dat Spaans leert is de laatste jaren verdubbeld en onderzoek wijst uit dat Spaans alleen maar populairder zal worden.


Spaans is een wereldtaal

Spaans is de tweede meest gesproken taal in de wereld. Meer dan 400 miljoen mensen in 21 verschillende landen spreken Spaans als moedertaal en in 21 andere landen wordt Spaans gesproken. Al deze mensen bij elkaar opgeteld kom je uit op een totaal van ongeveer 500 miljoen mensen wereldwijd. Dit aantal groeit per jaar, vooral omdat het met een goede Spaanse taalcursus een vrij makkelijke taal is om te leren. De Spaanse woorden worden gesproken zoals ze geschreven worden, hierdoor is Spaans een fonetische taal. Wanneer je het Spaans eenmaal spreekt is het ook vrij makkelijk om andere Romaanse talen te leren zoals Italiaans, Frans en Portugees.

Cultuur snuiven

Als je Spaans leert in een Spaanstalig land leer je op een speelse wijze de taal te leren en creëer je ook nog eens een onvergetelijke ervaring. Je bent de hele dag bezig met de taal, er bestaat geen betere manier dan de taal te leren. Daarnaast kun je gelijk kennis maken met de Spaanse cultuur en kun je gemakkelijk internationale contacten op doen waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Spaans leren in eigen land kan natuurlijk ook met een goede Spaanse taalcursus.

Grenzen verleggen

Ben je dol op reizen en vind je het leuk om de wereld te verkennen? Dan is een Spaanse taalcursus in het buitenland echt iets voor jou. Echter is het wel een aanrader om een goede basiskennis van het Spaans te hebben. Als je bekend bent met de taal die ze in een ander land spreken, dan biedt dat je een uniek inzicht in een andere cultuur. Dat is een ervaring die je als Spaanssprekende nooit zult vergeten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk