Zeilen

Total
0
Shares
Zeilen

Zeilen


Zeilen een studentensport?

Van zeilen kun je veel dingen zeggen en 1 ding wat er zeker waar van is is dat het een echte studenten sport is. Hoe vaak zie je ’s avonds of in het weekend wel niet studenten over kanalen over rivieren roeien? Waarschijnlijk fietst er nog een medestudent naast om de rest aan te moedigen of van tips te voorzien.

Het is dus geen wonder dat alumni, oftewel oud studenten, dit ook nog graag blijven doen. Aangezien ze 4 jaar of langer hebben gezeild en hier veel lol aan hebben beleefd zetten ze deze traditie dus graag voort.

Dus vandaar dat alumni in Twente kunnen blijven roeien. Dit is ook meteen een mooie manier om er voor te zorgen dat het contact met oud zeilmaatjes of studiegenootjes niet snel zal verwateren.


Broederschap

Naast dat sporten goed voor je gezondheid is, zorgt sporten natuurlijk ook voor verbroedering. Het is een hele makkelijke manier om nieuwe vrienden te maken en zeker tijdens de studententijd. Je hebt samen iets wat je leuk vindt om te doen en waar je over kunt praten. En na het sporten ga je natuurlijk gezellig een biertje met elkaar drinken en praat je over van alles en nog wat. Kortom, sporten is vaak de manier tijdens de studententijd om vriendschappen voor het leven te sluiten.

Zeilen

Hoe komt het toch dat zeilen zo’n studentensport is? Geen idee eigenlijk, maar misschien wel omdat het zo toegankelijk is voor iedereen. Je kunt gaan zeilen als je hier heel serieus in bent, maar als je het vooral voor de lol doet is dit op een studentenvereniging ook geen probleem. Je kunt het met grote groepen doen, maar ook met zijn 2-en of in je eentje. Kortom, zeilen is voor bijna iedereen geschikt, dus ook voor bijna alle studenten.

Contact blijven behouden met je vrienden

Wat is er nou leuker dan na je studie contact te blijven houden met je studiegenoten of met je huisgenootjes? En als dit kan terwijl jullie de sport uitoefenen die jullie tijdens je studie ook hebben gedaan, dan is het natuurlijk helemaal geslaagd. Na het zeilen kun je nog lekker met elkaar napraten, over wat jullie nu doen in het dagelijks leven en over van alles en nog wat, zoals wat Feyenoord of Ajax heeft gedaan.


Gezond blijven

Het is natuurlijk hartstikke leuk om via je oude studiesport in contact te blijven met je vrienden die je tijdens de studie hebt leren kennen, maar het is natuurlijk ook geweldig dat terwijl je deze contacten onderhoudt je ook meteen gezond bezig bent. Tijdens het zeilen gebruik je een hoop spieren en verbruik je een hoop kcal. En doordat je een hoop kcal verbruikt kun je na het zeilen zonder enig schuldgevoel 1 of 2 biertjes drinken met je oude studievrienden! Zeilen na de studie is dus de manier om gezond bezig te blijven en om een gezellige dag te hebben met je oud studiegenootjes.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk