Vissen in belgie

Total
0
Shares
Vissen in belgie

Vissen in belgie

Vissen in België

Al vele jaren ga ik vissen in Belgie, in de grensstreken met Nederland en Duitsland. hieronder vind je mijn tips om succesvol te kunnen vissen in België. Ik geef een beschrijving van de producten die ik nodig heb bij het vissen. Tevens geef ik aan in welke hengelwinkel ik die producten kan kopen. Uiteraard vind je hier ook aanwijzingen waar je visstekjes kan vinden om de hengels te gebruiken.

Hieronder vind je mijn favoriete visstekken en visvijvers waar ik al eens heb gevist. Het overzicht heb ik gemaakt voor:

 • Antwerpen
 • Brabant
 • Limburg
 • Oost-Vlaanderen

Visstekjes in Brabant

 • Jachthaven van Leuven
 • Tildonk aan brug
 • Aan de brug in Wijgmaal
 • De Dijle voor de jachthaven
 • Brussel/Charleroi in Ruisbroek
 • Visclub “De Watertoren” (Achterheideweg, Schriek. Tel: 015/ 23 56 17)

Visstekjes In Antwerpen

 • Kanaal Dessel -Kwaadmechelen
 • Kempisch kanaal
 • Kanaal naar Beverlo
 • Albertkanaal

Visstekjes in provincie Limburg

 • Lommel Barrier
 • Lommel jachthaven
 • Aan de trappen in Gellik
 • Voetgangersbrug in Lommel
 • Jachthaven in Hasselt
 • Aan de grotten in Vroenhoven

Deze laatste plek ligt aan een groot kanaal. Hier werd zeer veel gevist.

Visplekken in oost Vlaanderen

 • Dender in Dendermonde
 • Zwevegem
 • Gent bij de watersportbaan
 • Ingelmunster

Hoe het ooit begon

Als kleine jongen werd ik door mijn vader meegenomen naar zijn visclub. Daar ontmoette ik al zijn vrienden waarmee mijn vader regelmatig ging vissen. Op die eerste dag was ook een viswedstrijd gepland. Tijdens de wedstrijd mocht ik kijken naar hoe mijn vader en zijn vrienden zeer ingespannen aan het vissen waren. Ik dacht altijd dat vissen een erg saaie bezigheid is. Van een afstandje bezien lijkt het immers net of een visser “alleen maar” naar zijn dobber zit te turen.

Op die dag kwam ik erachter dat er heel wat bij komt kijken om een goede vis te vangen. De volgende benodigdheden zijn van groot belang tijdens het vissen:

 • goede werphengel
 • leefnet
 • vangnet
 • levend aas
 • lokaas
 • dobbers
 • zitmand
 • paraplu tegen de regen
 • paraplu te de zon
 • zonnebrand olie
 • beetmelder
 • strechter
 • dieptemeter
 • geduld

Vissen op karpers

Voor het vissen op karpers gebruik ik graag een goede werphengel.
Ik heb ook telescopische hengels.

Beetmelder

Mijn beetmelder is een FOX Micron NTX-R. Sommige visvrienden gebruiken uit principe geen beetmelder. Zij vinden dat het dan minder sportief is als de wind van de vis. Zij vinden dat een vis meer kans heeft om te ontsnappen zonder beetmelder. ik ben ondertussen erg gehecht aan mijn beetmelder. Het overkomt mij bijna niet meer dat de vis mijn aas van de haak heeft gegeten en dan wegzwemt.

Dieptemeter
Voor het meten van de diepte gebruik ik mijn Cuda-245DS, die meet tot 300 meter diepte. Een echte aanrader.

Vangst bewaren

Elke vis die ik vang probeer ik op het droge te krijgen. Daarvoor gebruik ik een vangnet, zodra de vis in de buurt van de waterkant komt. Ik probeer de vis dus uit het water te hengelen in het vangnet, en niet alleen omhoog te trekken aan de haak in zijn bek. Ik hoop dat de vis dan minder pijn heeft van de haak in zijn bek. Ik vind het leuk de vis die ik gevangen heb enige tijd te bewaren in een leefnet. Daarna zet ik de vis weer uit.

Tot slot

Ondertussen ben ik er achter dat de volgende merken het favoriete lokaas van mijn vissen verkopen:

 • Mondial
 • Champion Feed
 • Sensas
 • Arca
 • Bifa

Mijn favoriete viswinkels zijn:

Hengelspeciaalzaak Van den EeckhoutBVBA

 • W. van Doornyckstraat 60A
 • 9120 Haasdonk

Hengelsport Roland

 • Tienen

Hengelbenodigheden Den Dobber

 • Liersebaan 243
 • 2240 Massenhoven

Lokerse hengelsport

 • Bergendries 81a
 • 9160 Lokeren

Ik hoop dat jij net zoveel plezier zal beleven aan vissen in Belgie als ik!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk