Alarmopvolging

Total
0
Shares
Alarmopvolging

Alarmopvolging


Iedere seconde telt bij alarmopvolging! Indien een dreigende situatie of alarmerende omstandigheid is geconstateerd dan dient er alarm te worden geslagen. Gewoonlijk wordt daartoe de centrale meldkamer van een beveiligingsbedrijf gealarmeerd. Een snelle echter professionele alarmopvolging is dan ook urgent gewenst. Veelal is er bij een alarm sprake van inbraak, brand of een andere nood dringende calamiteit waarbij altijd iedere seconde telt. Levens kunnen altijd op het spel staan bij een alarmering. Beveiliging en surveillanten dienen daartoe goed te zijn opgeleid en moeten met moderne apparatuur snel en effectief kunnen reageren. Uiteraard wilt u als ondernemer eveneens uw onroerend goed, materiaal, materieel, enzovoorts behouden van onheil en daarom is het van belang om een goed alarmsysteem te installeren zodat bij een calamiteit door het surveillerende team en de juiste instanties het alarm wordt opgevolgd.

Alarmsysteem en meldkamer

Om uw privé woonvertrek of uw onderneming te beschermen tegen invloeden van buitenaf danwel tegen brand of medische voorvallen, is het van belang om daartoe een goed en adequaat alarmsysteem in uw panden te integreren. Een beetje alarmsysteem kan brand in het pand snel detecteren middels brand signalering sensoren. Daarbij is veelal de combinatie met een sprinkler systeem gewenst om zo een smeulende vuur reeds direct automatisch te blussen. Toch dient dan direct de brandweer uit te rukken en dat gebeurd dan ook automatisch aangezien het brand signaleringssysteem automatisch is gelinkt met de centrale meldkamer. Bij eventuele inbraak doen braak- en bewegingssensoren goed hun werk. Ook daarbij wordt de meldkamer ge-alarmeerd zodoende dat de meest nabije surveillant via het GPS geïnformeerd wordt en dus reageert. Brand en inbraak kunnen veel schade berokkenen en daartoe dient u als ondernemer een goed signaleringssysteem voor in huis te hebben. Goede signalering levert een snelle professioneel alarmopvolging om zo de schade te beperken.


Afhandeling alarmopvolging

Veelal kan een surveillancewagen van beveiligingsbedrijven snel ter plaatse zijn omdat de meest dicht bijzijnde patrouille wagen via GPS automatisch wordt geïnformeerd. Veelal gaat het bij brand of inbraak om alerte en snelle reactie van de bewaking. Is de surveillant aangekomen op locatie dan zal de surveillant de situatie afhandelen danwel afwachten tot dat de reeds geïnformeerde brandweer, politie of ambulance dienst aanwezig is. Als eigenaar ontvangt u van de surveillant achteraf een digitale reportage omtrent de voorvallen en of dreiging, waarnaast de reactie tijden van de surveillant en eventueel de ingeschakelde overheidsinstanties wordt aangegeven. Zodoende weet u als ondernemer precies waar en wanneer iedereen op locatie is gekomen. Zo weet u precies waar en wanneer één en ander heeft plaatsgevonden binnen en om uw onderneming.

Medische omstandigheden

Bij u in de onderneming werken vele werknemers en daarvan kan op ieder moment van de dag een werknemer een medisch probleem krijgen. Binnen de onderneming worden standaard een aantal personen opgeleid met EHBO echter op de lange duur is dit niet effectief genoeg. EHBO helpt bij de eerste urgente hulp echter spoedig dient professioneel medische specialisten ter plaatse te zijn. Daartoe wordt telefonisch de meldkamer ingelicht. Dit kan ook bij u thuis voorvallen. Heeft u een medische geschiedenis dan bestaat de mogelijkheid dat u of uw woning wordt uitgerust met een druk knop, waarmee u alarmerende omstandigheden jegens uw medische situatie kunt alarmeren. Snel kunnen de medici naar uw locatie uitrukken om u te redden.

Politie aangifte na alarmopvolging

Het kan uiteraard zo zijn dat er bij ongeregeldheden strafbare feiten aan het licht zijn gekomen. U kunt denken aan brandstichting, aangebrachte schade en inbraak met onteigening van spullen. Het bewakingsbureau informeert u uitvoerig omtrent de voorgevallen feiten na een alarmopvolging, op basis waarvan u als ondernemer kunt besluiten om wel of niet aangifte te doen bij de politie. Aangifte kan belangrijk zijn aangezien veel schade wordt vergoed binnen de lopende verzekering, danwel enige aangerichte schade kan na aangifte op de veroorzaker worden verhaald. Zodra u uw onderneming of privé panden aansluit op het detecteringssysteem van een bewakingsbedrijf bent u er ook verzekerd van dat uw panden door een professioneel surveilleringsteam in samenwerking met de meldkamer in de gaten wordt gehouden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk