Bedrijfsadvies bij change management

Total
0
Shares
Bedrijfsadvies bij change management

Bedrijfsadvies bij change management


Wilt u veranderingen doorvoeren binnen uw bedrijf of organisatie? Voor de invoering van verandering of change in een organisatie is bedrijfsadvies bij change management uitermate nuttig. Dat komt omdat change management de weg gladstrijkt voor een succesvolle uitvoering van de change. Change management legt de nadruk op de intermenselijke relatie van het personeel met het management en de directie. Hoor en wederhoor is een effectief middel dat dan ook veelal wordt aangegrepen om de change management plannen binnen een organisatie met medewerking van het voltallige personeel te realiseren.

Er zijn vele goede bedrijven die dat voor u kunnen realiseren, zoals:

 • Pentascope
 • P2 managers
 • Cap Gemini
 • Weave
 • en vele andere

Hieronder wordt Weave als voorbeeld gebruikt.

Heeft u dan ook change plannen voor uw organisatie klaar liggen, schakel Waeve dan vroegtijdig in. Tijdig bedrijfsadvies in change management is onmisbaar voor een succesvolle uitvoering van de beoogde change plannen.

Redenen voor vroegtijdig Bedrijfsadvies

Het kan zijn dat de directie vooringenomen is om change in de organisatie door te voeren. Ook al worden werkgroep(en) ingeschakeld zal door een niet luisterend management frustratie opgewekt worden bij het personeel waarmee de change plannen op losse schroeven komen te staan. Door vroegtijdige inschakeling van bedrijfsadvies voor change management kunnen de juiste change management voorbereidingsstappen ingezet worden, om via begrip en draagvlak tot uitvoering van de change plannen te komen. Hoor en wederhoor tussen directie, management en het personeel is het allereerste basis beginsel om te komen tot een bodem waarop verder gebouwd kan worden.


Hoor en wederhoor leidt tot begrip

Naar elkaar luisteren, oftewel hoor en wederhoor is de basis van ons bedrijfsadvies bij change management. Het personeel is ten eerste slimmer dan u denkt aangezien juist zij dagelijks de werkprocessen ten uitvoer moeten brengen. Uw plannen tot change binnen de organisatie leiden tot een belangrijke versteviging van de positie van de organisatie op de markt, echter die plannen tot change moeten natuurlijk wel doorgevoerd kunnen worden. Zonder medewerking van het personeel zal dat dan ook niet gaan. Zodra u het personeel over alle lagen van de organisatie laat meedenken en meebeslissen in welke change stappen doorlopen moeten worden, zal juist begrip gerealiseerd worden onder het personeel voor de change management plannen.

Inzicht in de plannen leidt tot draagvlak

De gezamenlijke inspanning om te komen tot een helder en probleemloos stappenplan voor de change heeft tot gevolg dat iedereen bewust wordt van de haalbaarheid van de change management plannen. Op het moment dat de haalbaarheid collectief wordt onderkend, staat er voor een succesvolle uitvoering van de change plannen niets meer in de weg. Dit betekent dat er onder het volledige personeelsbestand draagkracht bestaat om de uitvoering van de change plannen een feit te laten worden. Daarmee kunnen de change plannen dus concreet worden gemaakt, en worden de te nemen acties binnen het change stappenplan effectief uitgevoerd.

Groeiproces voor change door bedrijfsadvies bij change management

Zoals u ziet is de voorbereiding tot de uitvoering van de change een groeiproces van het vertrouwen in de beoogde change plannen bij het personeel. Vertrouwen in plannen geeft steun om deze change management plannen daadwerkelijk tot een succes te laten worden. Bedrijfsadvies bij change management is dan ook onmisbaar. Waeve heeft gedegen ervaring opgebouwd om uw change plannen een feit te laten worden. Snel verovert uw organisatie een verbeterde positie binnen uw afzet markt. Onze Waeve change management specialisten en mediators helpen u daar graag aan mee!


Verander management zelf implementeren

U kan ook uw eigen personeel laten opleidien tot changemanager. Goede en bekende opleiders in Nederland zijn:

 • NTI
 • Sioo
 • De Baak
 • Kenneth Smith
 • ICM
 • NCOI
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk