Camerabeveiliging

Total
0
Shares
Camerabeveiliging

Camerabeveiliging


Wilt u een succesvolle oplossing voor het tegengaan van criminelen?
Met een beveiligingscamera heeft u een paar extra ogen die vast leggen wie er binnenkomen en gaan. Het geeft u een veilig gevoel en er gaat een preventieve werking van uit. De beelden zijn vanuit de luie stoel in de gaten te houden. Mocht er een keer wat gebeuren, dan heeft u de beelden nog om terug te vinden wie het was.

Beveiliging met een IP-camera

Beveiligen met een IP camera heeft als voordeel dat er geen aparte ontvangstsystemen in het camerabeveiliging netwerk hoeven te worden aangeschaft. Een IP camera is aan te sluiten op het draad of draadloze netwerk en kan via een website bekeken worden. Deze website is eenvoudig van een wachtwoord te voorzien zodat alleen gerechtigden op de site kunnen komen.


Beveiligen met infraroodcamera

Als je ook ‘s nachts wilt kunnen zien wie er het terrein op komen, zonder dat er de hele nacht licht brand? Dan is een infrarood (IR) camera de oplossing. De IR leds geven voor mensen onzichtbaar licht zodat ze ook in het donker goed in de gaten te houden zijn. Dit licht komt op de camera over als groen, je kunt dus geen kleuren herkennen bij nachtopnames.

Beveiligen met een draadloze webcam

Wilt u een goedkope beveiligingsoptie, dan kunt u een draadloze webcam overwegen. Bij licht zijn hier goed opnames mee te verkrijgen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en de beelden zijn dan op een site te bekijken. De beveiligingsmogelijkheden van deze site zijn vaak iets beperkter dan van een specifieke IP cam. Draadloze webcams zijn wel wat minder geschikt voor weer en wind en in het donker is het niet mogelijk opnames te maken.

Hoe kan ik alles tegelijk in de gaten houden?

Wilt u zoveel mogelijk tegelijk zien? Dan zijn er twee zaken belangrijk:

  • Waar plaatst u de camera?
  • Wat is de beeldhoek van de camera?


Waar plaatst u de camera?

  • Wilt u gezichten met de camera herkennen? Plaats deze dan bij de ingang en bij voorkeur op ooghoogte.
  • Wilt u vooral het hele terein in de gaten houden? Plaats de camera dan op een overzichtspositie, het liefst op hoogte.
  • Houdt rekening met de het licht, u krijg het beste beeld als de camera met het licht mee geplaatst wordt.

Wat is de beeldhoek van de camera?

Wilt u in een shot zoveel mogelijk tegelijk kunnen zien? Kies dan een camera met een grote beeldhoek. Dat betekend dat een camera zo goed mogelijk “om zich heen kan kijken”. Goedkopere camera’s hebben vaak een beperkte beeldhoek en blijken in de praktijk minder goed inzetbaar omdat zich veel buiten het beeld van de camera afspeelt.

Regels privacy

Als u op een plaats wilt filmen waar mensen langskomen, moeten ze met een bordje op de hoogte gesteld worden. Ook al heeft u camerabewaking waarbij u wilt filmen op privéterrein. Verder mag u niet zomaar een camera op straat richten. Tenzij u een ontheffing heeft is het verboden op straat te filmen met een aangebrachte camera (op straffe van max 2 maanden cel).
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk