Change Management

Total
0
Shares
Change Management

Change Management


Hulp inschakelen bij Change Management

Om change management goed en effectief uitgevoerd te krijgen is hulp van derden oftewel een change management mediator van groot belang. Change binnen een organisatie is voornamelijk afhankelijk van menselijke reacties op het hoe en wanneer veranderingsplannen worden aangekondigd. Deze mate van planning moet dan ook door de directie bij een beoogde verandering onder ogen worden gezien en erkent. Hulp bij het realiseren van veranderingen in de werktechniek, -processen, het management, enzovoorts om zo te komen tot een hogere productkwaliteit, meer afzetgebied, een verbeterde concurrentie positie of verhoogde klanttevredenheid zullen essentieel zijn voor de onderneming. Deze veranderingen zijn vaak zeer ingrijpend en dienen op een professionele manier begeleid/ geleid te worden juist door de inschakeling van change management specialistische hulp.


Menselijke aspect bij verandering van techniek en management

Veel voorkomende veranderingen binnen organisaties betreffen het vernieuwen van werktechnieken, -processen danwel de directie vind dat het management van het bedrijf op de schop moet. Ingrijpende wijzigingen zondermeer waarbij hulp in de vorm van change management onmisbaar is. De moeilijkheid aan change betreft niet zozeer het veranderen van de techniek of management zelf, echter het gaat om hoe de mensen onder het personeel reageren op de veranderingen en de stappen daartoe. Bij een rigoureuze uitvoering van change plannen zonder het personeel te betrekken levert argwaan en tegenwerking onder het personeel zonder dat er draagvlak is. Juist door het menselijke aspect direct te betrekken binnen de change plannen kunnen deze change plannen wel tot een goed een succesvol uitgevoerd veranderingsproces komen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Begrip levert draagvlak voor change

Change management behelst het betrekken van personeel uit alle lagen van de organisatie in de realisatie van goed doordachte change processen en stappen plannen. Daarin heeft dus het personeel medezeggenschap omtrent de plannen en kunnen voorstellen van het personeel ook meegenomen worden ten behoeve van de uitvoering van de plannen. De directie en het management luistert dus naar het personeel, er is dus sprake van hoor en wederhoor. De noodzaak tot het uitvoeren van de change plannen begint dan ook snel helder te worden. Aangezien iedereen de plannen steunt en praktische stappen zijn omschreven, beseft iedereen tevens dat de uitvoering van de change plannen een haalbaar zaak is. Daarmee is draagkracht gecreëerd onder het voltallige personeel. Begrip voor change levert draagvlak!

Essentieel om hulp in te schakelen bij change management

U als directie heeft mogelijk plannen voor change op de plank liggen om de organisatie beter te laten presteren. Vaak zijn deze veranderingen essentieel voor de continuïteit van het bedrijf zelf en daarom dient ook op een gepaste manier met voldoende professionele change management hulp deze change plannen bekeken en beoordeeld te worden. Integratie van de mening van personeel in de plannen levert praktisch altijd betere plannen. Hulp van een change management specialist geeft u die mogelijkheid om uw plannen concreet tot uitvoering te brengen met de volledige steun van het voltallige personeelsbestand. Heeft u daartoe dan ook vragen dan kun u ze aan Waeve zondermeer stellen. Heeft u “concrete” plannen om change door te voeren dan kun u Waeve eveneens benaderen voor advies of consulting. Onze Weave change management mediators staan voor u klaar!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk