Design verlichting

Total
0
Shares
Design verlichting

Design verlichting


Ben jij ook op zoek naar design verlichting? Hier volgt mijn ervaring met design verlichting uitzoeken  voor mijn  kledingzaak in Utrecht. Ik heb altijd een kledingzaak gehad in luxe dameskleding in een klein stadje. De laatste jaren merkte ik dat steeds meer mensen naar de grote stad gaan als ze kleding willen kopen. Toen mijn man een baan kreeg in Utrecht was dit voor mij de kans om het anders aan te pakken.

Ik wil een sfeervolle winkel, waar mensen zich op hun gemak voelen en de luxe uitstraling ervaren die bij de kleding hoort. Na het praten met een makelaar had hij drie pandjes in het centrum beschikbaar. Twee wat oudere en klassieker pandjes en een wat nieuwer pand in hoog Catherijne. Ik wilde mijn keuze vooral laten afhangen van hoe ik de winkel kan inrichten.

Het pand in Hoog Catherijne was een wat breder pand met een flinke etalage, ik vond het er wel wat minder gezellig uitzien van de buitenkant. De twee oudere panden hadden allebei een andere vorm. De ene was lang en had een hoek midden in de winkel, zodat mensen ver naar achteren konden doorlopen maar niet in een keer de hele winkel konden overzien. Het andere pand was meer rechthoekig en overzichtelijk. Het deed iets minder gezellig aan, maar je kunt wel goed iedereen in de gaten houden.

De inrichting wilde ik gedeeltelijk meenemen uit mijn oude zaak, maar omdat de sfeer voornamelijk wordt bepaald door de verlichting van de zaak, wilde ik dit nieuw laten ontwerpen door een expert. Via een vriend kwam ik in contact met Lumio lichtprojecten en liet hen de foto’s zien van de lege winkelpanden. Ze begonnen meteeen met tekenen.

Verlichting

Verlichting is heel belangrijk voor de sfeer in een winkel, zo zul je bij de C&A felle eenvoudige lampen zien zonder speciale effecten. Dit geeft me altijd zo’n gevoel dat je lekker simpel aan het winkelen bent, maar er wel op moet rekenen dat de helft van de buurt dezelfde kleding draagt.

In mijn winkel wil ik een warme sfeer door bijvoorbeeld de schappen apart verlichten. Bij Lumio begrijpen ze dit goed en lieten ze me ontwerp zien van de verschillende panden. Hier zag ik al snel dat het rechthoekige pand minder geschikt was voor mijn ideeën. Mensen zouden zich snel bekeken voelen en het zag er ook niet zo exclusief uit.

Ze hadden een mooi ontwerp gemaakt van de grote etalage in Hoog Catherijne, maar vertelde erbij dat dit met de TL verlichting in de passages van Hoog Catherijne misschien niet mijn exclusieve publiek zou aanspreken. Fijn dat ze zo meedenken.

Het laatste ontwerp van de langegerechte winkel was echt gaaf geworden. Het leekt me echt een winkel waar je uren kon doorbrengen om uit eindelijk met een hele stapel kleren naar buiten te gaan. Ze hadden veel ruimte tussen de schappen gelaten zodat alle producten goed opvielen en zodat het licht de ruimte kreeg. Precies hoe ik mijn winkel wilde hebben.


Lampen

Nu was het tijd om te bepalen welke lampen ik wilde hebben. Met de vernieuwingen van de laatste jaren kan ik kiezen uit LED, halogeen en nog vele anderen in de kleur die ik wil.

Paspoppen hebben andere lampen nodig dan een stapel truien, dus Lumio raadde meaan om verschillende soorten door elkaar te gebruiken.

Ledlampen

Aan de onderkant van een schap hadden ze hele mooie ED-oplossingen om het schap daaronder te verlichting. Gelukkig wordt LED niet zo warm dus kan het veilig bij de kleding in de buurt. Ook zaten er in het ontwerp gekleurde ledlampen die langs het plafond omhoog schijnen in een kleur die ik zelf in kan stellen, ideaal. Zo kan ik in de lente met lichte kleurtinten werken en in de herfst met donkerrood of donkerbruin. Ik vind het heel fijn dat de kleuren dus niet vastliggen, maar dat ik het zelf mag bepalen.

Halogeen verlichting

Voor paspoppen liet Lumio zien dat Halogeen plafondspots ideaal zijn. Ze hadden een voorbeeld meegenomen en de paspop kwam er echt prachtig uit. Ze lieten ook zien dat ik er een soort stok bijkrijg om de spot opnieuw te richten als ik de paspop verplaats. Dan hoef ik dus niet op een laddertje in de winkel te klimmen. Ideaal.

Ik denk dat ik er wel uit ben welke winkel het wordt. Ik had niet verwacht dat het type design verlichting zo belangrijk zou zijn voor de keuze. Ik ben ook blij dat ik het niet allemaal zelf ben gaan uitzoeken, maar een proffesional erbij heb gehaald. Nu dus met de makelaar om tafel en kijken of ik een goede huurprijs kan bedingen. Wens me succes!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk