Flyers maken

Total
0
Shares
Flyers maken

Flyers maken


Onder de rook van Utrecht heb ik een half jaar geleden besloten om een delicatessen en kaaswinkel te openen. Het is inmiddels een goedlopend zaakje en daarom wil ik vertellen hoe ik de promotie heb aangepakt. Ik had al een mooi pandje gevonden, maar hoe kom ik aan naamsbekendheid?

Ik richt me speciaal op de inwoners van het kleine stadje (15.000) en die wilde ik bereiken met een flyer met een leuke kortingsactie.

Hoe regel ik het Design van de flyer?

Hoe kan ik voor weinig geld leuk ontworpen flyers drukken? Uiteindelijk kwam de hulp van een vriend die me hiermee kon helpen. We hebben een avond samen achter de computer gezeten, bedacht dat nieuwe klanten een kaasschaaf met mijn bedrijfsnaam er op gedrukt gratis zouden krijgen. Met die idee was als snel een mooie folder ontworpen met de kaasschaaf als hoofdonderwerp. Heel herkenbaar.


Welke drukkerij moet ik kiezen?

Het ontwerp hadden we op A5 gemaakt, dus nu kon ik gaan zoeken naar een drukker dit dit goed en betaalbaar kon drukken. Na het bellen van een aantal drukkerijen in de omgeving en via internet wat offertes te hebben aangevraagd, bleek het al snel meer dat 1500 euro te gaan kosten voor alleen het drukken van de folder, en dan komen er nog bezorgkosten bovenop. Wel veel geld, dus eerst maar eens kijken hoe duur het is om te bezorgen.

Huis aan huis bezorgen

Om de folder een zo groot mogelijk bereik te geven wilde ik deze huis-aan-huis laten bezorgen. Omdat ik snel een opgave wilde hebben wat deze campagne zou gaan kosten ben ik op internet gaan zoeken en liep al snel tegen een goed drukwerk bedrijf aan. Geen moeilijk gedoe met offerteaanvragen, maar gewoon aanklikken wat ik wilde en ik kreeg meteen de prijs te zien van het drukken + verspreiden. Lekker transparant, daar houd ik wel van. De prijs van drukken en folders bezorgen lag nog lager dan de prijs opgave die ik van de andere drukkerij gekregen had voor alleen drukken. Voor minder dan 1000 euro kon ik meer dan 10.000 flyers drukken en verspreiden. Dat kwam een stuk beter uit bij een bedrijf dat nog een geld verdiend had.

Succes van de flyeractie

Ik ben met het ontwerp naar een drukker gegaan om met ze te overleggen over hoe goed het te drukken was. Bij de drukker hebben ze veel ervaring met reclamedrukwerk en dat is te merken. Er werd door professionals nog even gekeken naar mijn flyerontwerp. Door de kleuren aan te passen en de letters wat groter te maken, is de flyer ook op een afstand meteen goed te lezen, zo had ik er nog niet naar gekeken. Dit was echt de flyer die ik wilde hebben.

Ik had 500 bedrukte kaasschaven laten maken en per flyer kregen klanten op hun eerste aankoop ook nog eens 10% korting. Binnen 5 dagen was ik van al mijn kaasschaven af en en een week later had ik meer dan 1000 folders als kortingsactie teruggekregen. Conclusie: De alles in een drukken-bezorgen optie heeft goed voor me gewerkt en ik heb inmiddels een groep vaste klanten die graag bij mij terugkomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk