Gebouw automatisering

Total
0
Shares
Gebouw automatisering

Gebouw automatisering


Gebouwautomatisering is hartstikke handig. Er zijn zoveel systemen in een gebouw, zoals:

  • Inbraakbeveiliging,
  • toegangscontrole,
  • verlichting,
  • brandbeveiliging,
  • bewakingscamera’s,
  • temperatuurregelaars,
  • en ga zo maar door.

Alles wordt apart geregeld en af en toe ben je even kwijt waar welk knopje nou ook alweer voor is. Zou het dan niet ontzettend makkelijk zijn om alles in één systeem te kunnen verwerken. Je drukt op één knop en alles doet het. Dat kan bereikt worden met gebouwautomatisering. En deze gebouwautomatisering kan gerealiseerd worden door Lumio-lichtprojecten.

Wat houdt gebouwautomatisering in?

Gebouwautomatisering houdt kort gezegd in dat alles in het gebouw automatisch en via één systeem geregeld wordt. Als gevolg van de centrale aansturing en de eenduidige weergave van de meetgegevens verlopen de onderhoud en het beheer veel makkelijker. Wanneer er iets kapot is of minder goed werkt, zul je dat waarnemen op de display waardoor onderhoud makkelijker gaat dan wanneer elk systeem apart moet worden nagekeken. Dit zul je ook merken in de kosten. Tevens is het management veel gemakkelijk, je hoeft niet bij alle verschillende systemen na te gaan of alles goed verloopt, maar kunt dat in één opslag zien. Tevens wordt met het centrale systeem het energieverbruik enorm verminderd wat je zult waarnemen in de kosten.


Toegangscontrole, temperatuurregeling, zonwering, allemaal in 1 systeem

Wanneer in een gebouw zonlicht binnen schijnt, gaat de zonwering automatisch naar beneden. Hierdoor komt er minder zonlicht binnen, minder warmte dus de temperatuur gaat omhoog. Wanneer er meer mensen in het gebouw zijn, hoeft de temperatuur minder hoog te zijn dan wanneer er veel meer mensen in het gebouw zijn. De toegangscontrole werkt dan samen met de temperatuurregelaar. Tevens kunnen de bewakingscamera’s eventuele brand registeren waardoor de brandalarmen eerder af zullen gaan dan wanneer ze reageren op de aanwezigheid van rook.

Waarom Lumio lichtprojecten

Een belangrijk kenmerk van de werking van Lumio lichtprojecten is de gebruiksvriendelijkheid van de systemen. Het systeem is heel makkelijk in te stellen en makkelijk af te lezen waardoor iedereen het kan gebruiken en het niet nodig is om iemand van het bedrijf te laten komen. Dit scheelt u in de kosten. Het aflezen is tevens ook mogelijk op afstand, ook dit zorgt ervoor dat het nodig is iemand te laten komen. Vanaf een afstand kunnen ze je helpen. Lumio levert systemen af die volledig aan uw eisen voldoen. Voor iedere klant kan een nieuw systeem met nieuwe functies in elkaar gedraaid worden.

Bij Lumio is het altijd mogelijk om een gedetailleerd managementverslag op te vragen. Lumio heeft elke moment van de dag beschikking tot deze verslagen en dat zal je helpen om de gebouwautomatisering perfect te laten verlopen.

Milieuvriendelijke systemen

Een kenmerk van de systemen van Lumio is dat ze erg milieuvriendelijk zijn. Daarnaast kosten ze weinig energie wat veel scheelt in de kosten. Lumio zorgt ervoor dat de systemen minder belastend zijn voor het milieu waardoor je recht hebt op de subsidies die worden uitgegeven aan mensen die milieuvriendelijk zijn. Lumio zal deze subsidies voor je aanvragen waardoor je zelf alleen maar voordelen zult ondervinden van het werken met Lumio lichtprojecten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk