Handige verkooptips

Total
0
Shares
Handige verkooptips

Handige verkooptips


Heeft u zojuist een cursus medewerker binnendienst afgerond, maar wilt u graag toch nog een aantal verkooptips? Dan vindt u deze in dit artikel.

Te weinig verkopen betekend niet altijd dat je meer mensen op de sales moet zetten. In dit artikel komen een aantal goede verkooptips voor het verhogen van de sales cijfers naar voren.Een goede strategie

Zorg voor een sterk verkoopplan, waarin de doelstellingen en targets duidelijk weergegeven worden. Laat duidelijk zien welke verkoper op week- of maandbasis moet verkopen. Volgens de specialisten is het werken met een variabele beloning het effectiefst. Verder moet de doelgroep en de manier van benadering in het plan worden beschreven. Het kennen van de wensen van de doelgroep is erg belangrijk. Daarnaast moet je weten hoe je jezelf op gaat stellen tegenover de concurrent.


Aandacht voor de klant


Het werven van klanten is vaak duurder dan het behouden van klanten. Het is daarom belangrijk dat bestaande klanten behouden worden. Een goede optie is een loyaliteitsbonus en geef de klant de benodigde aandacht. Daarnaast is het belangrijk dat er onderscheid wordt gemaakt in de bestaande klanten. Welke klant is belangrijker en welke klant heeft meer potentie?

Als laatste is het belangrijk dat men klantgericht werkt. Is dit moeilijk? Niet per se. Wees vriendelijk tijdens het gesprek. Je gesprekspartner merkt het als je met een glimlach aan het spreken bent. Met behulp van deze tips kunnen de verkoopcijfers zeker een zetje in de goede richting krijgen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk