Het belang van een opleiding

Total
0
Shares
Het belang van een opleiding

Het belang van een opleiding


Als werkgever is het van groot belang om te investeren in de ontwikkeling van werknemers. Zeker binnen de snel evoluerende arbeidsmarkt van tegenwoordig. Als werkgever wil je natuurlijk graag dat een werknemer zich snel kan aanpassen aan nieuwe arbeidsomstandigheden, technieken en technologieën. Je wilt dus uit je werknemer halen wat erin zit.

Het kan daarom nuttig zijn om je werknemer een cursus of opleiding te laten volgen. Voordat je hier een besluit over neemt is het wel verstandig om een aantal belangrijke punten op een rijtje te zetten. Heeft de werknemer namelijk wel baat bij een nieuwe cursus of opleiding? Betaalt het bedrijf de studie of zijn deze kosten voor de werknemer? Het betalen van een dure opleiding is namelijk een grote angst voor veel werkgevers. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat je werknemer na korte tijd van het afronden van de opleiding uit dienst gaat. Daarom is het handig om de consequenties hiervan op papier te zetten.

Interessant?

Uit de Nationale Opleidings Enquête is gebleken dat de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding voor wel 73% van de werknemers interessant is. Slechts 0,5% heeft hier totaal geen interesse in.

Terwijl twee derde van de werknemers tevreden is over de investeringen die de werkgever doet in opleidingen en ontwikkelingen, komt het initiatief om bijvoorbeeld een bouwopleiding te volgen in de meeste gevallen niet van de werkgever, maar juist van de werknemer. De werkgever toetst wel vaak of de werknemer daadwerkelijk baat heeft bij een nieuwe opleiding.


Opleiding genoodzaakt?

Het belangrijk om als werkgever zijnde vooraf te testen of het volgen van een opleiding ook daadwerkelijk genoodzaakt is voor de werknemer.

Heeft de werknemer baat bij de opleiding? Eigenlijk is het alleen zinvol om je werknemer een opleiding of cursus te laten volgen als dit ook voordelen voor jouw bedrijf met zich meeneemt. Als dit wel het geval is, dan is het redelijk om de volledige opleiding te betalen voor de werknemer. Is de opleiding slechts voor een deel van belang voor de onderneming, dan kun je de kosten delen met de werknemer.

Bepaal vooraf goed hoeveel geld er wordt vrijgesteld voor een opleiding en welke werknemers het meeste baat hebben bij deze opleidingen. Niet alle werknemers gaan beter werken na het volgen van een opleiding.

Denk dus altijd goed na voordat je jouw werknemer inschrijft voor een bouwopleiding, een cursus telefoneren of een andere opleiding of cursus.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk