Interim directeur

Total
0
Shares
Interim directeur

Interim directeur


Verantwoordelijkheden directeur

Niet iedereen is geschikt om een directeur te worden. Als directeur zijn er veel dingen die u moet regelen en veel mensen waar u verantwoordelijk voor bent. Als u niet goed met druk en stress om kunt gaan dan is directeur zijn waarschijnlijk niets voor u.


Medewerkers motiveren

Als directeur moet u ook goed met mensen kunnen omgaan en voornamelijk mensen kunnen aansturen. U dient een goed en duidelijk beeld te kunnen creëren van de taken die de werknemers van het bedrijf moeten uitvoeren, tevens dient u deze mensen aan te sporen om gemotiveerd te blijven tijdens werken. U bent er verantwoordelijk voor dat het personeel optimaal blijft functioneren en anders vervangen wordt.

Vooropleiding directeur

Verder dient u een goede opleiding te hebben om de functie van directeur te mogen vervullen. Een directeur heeft meestal een goede economische opleiding afgerond van minimaal een HBO niveau en beschikt over meerdere jaren praktijkervaring in zijn vakgebied. Door de grote kennis die een directeur heeft kan hij beter leiding geven aan een breder arsenaal aan personeel. Des te meer kennis en ervaring u heeft, des te groter de kans is dat u ergens als directeur aan de slag kunt.

Als directeur heeft u een leuke en uitdagende baan waar u vele verantwoordelijkheden heeft. Het is geen lui lekker leven met veel vrije tijd, het is voor echte doorbijters die een actieve baan willen hebben. Ben jij een goed opgeleid, gedreven persoon die wel van een uitdaging houdt dan bent u waarschijnlijk een geschikt persoon om voor directeur te gaan.

Taken van Directeur

Een directeur heeft vele verschillende taken uit te voeren, de taken die hij uitvoert zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijf waar de directeur werkzaam is. Om u een goed beeld te geven van de taken van een directeur gaan we hieronder de taken van een directeur uit een middelgroot bedrijf opsommen.

 • U bent verantwoordelijk voor het opstellen van de nieuwe bedrijfsplannen en strategieën. Hierbij bent u vooral bezig met het creëren van nieuwe kansen en markten voor het bedrijf.
 • U maakt of beslist over nieuwe bedrijfsplannen
 • U beslist over welke taken het personeel moet uitvoeren en voor welke datum dit af moet zijn.
 • U stuurt leidinggevend personeel aan zoals teamleiders of assistent managers.
 • U doet de onderhandelingen met de leveranciers en u maakt eventueel nieuwe deal of contracten met eventuele nieuwe groothandels.
 • U bent nauw betrokken bij het aannemen van nieuw personeel zodat u er zeker van bent dat het bedrijf voorzien is van goed personeel.
 • U beslist over een eventueel ontslag van een van de medewerkster van het bedrijf.
 • U plant eventuele bedrijfsevenementen of groepsmetingen.
 • U zorgt er voor dat alle apparatuur binnen het bedrijf in een goede staat verkeerd of wordt gemaakt door een van de monteurs. In sommige gevallen dient u het apparaat te vervangen en een nieuwe in te budgetteren.
 • U bekijkt de omzetcijfers van het bedrijf en maakt een analyse over deze cijfers en komt met ideeën om hier een stijgende lijn in te krijgen of te behouden.
 • U zorgt er voor dat eventuele problemen binnen het bedrijf worden opgelost.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk