Is het goed dat iedereen een taxibedrijf mag beginnen….

Total
0
Shares
Is het goed dat iedereen een taxibedrijf mag beginnen....

Is het goed dat iedereen een taxibedrijf mag beginnen….


Vanaf oktober 2011 mag iedereen een taxibedrijf beginnen aangezien het verplichte examen daartoe is vervallen. Het examen is vervallen aangezien bij een examen geen toename in de kwaliteit van de geleverde dienst is waargenomen. Zodoende mag iedereen die in Nederland in het bezit is van een geldig rijbewijs een taxi bedrijf beginnen. Om een taxibedrijf te mogen beginnen dient de taxi houder wel op een legale manier om te gaan als taxibedrijf waarbij de taxi gebruiker kwaliteit verwacht bij de geboden dienst. Ook dienen de taxi tarieven aan het maximaal gestelde te voldoen.

Legale taxi

Om een taxibedrijf te hebben op een legale manier dient de taxi een blauw taxi kentekenplaat te hebben. Daartoe dient de taxi houder een vergunning aan te vragen. In principe hoeft daartoe geen examen meer afgelegd te worden, echter de taxi houder dient zich uiteraard bij de lokale overheid als taxi bedrijf te registeren. Zodoende weet de consument dat u een legale taxi houder bent. Daarnaast is het zo dat het in grote steden gewenst is dat taxi bedrijven zich aansluiten bij een collectief van taxi houders om zo de kwaliteit van de geboden dienst hoog te houden. Iedereen kan een taxibedrijf beginnen echter dat dient op een legale manier gedaan te worden.


Taxi tarieven

De taxi tarieven dienen uiteraard in alle redelijkheid te zijn naar verhouding van de geboden dienst. Om een taxibedrijf te mogen beginnen moet de taxi houder zich houden aan de maximale tarieven zoals vastgesteld door de Rijksoverheid. Daartoe dient de taxi een taximeter te hebben waarbij het kilometer tarief duidelijk staat vermeld. Daarnaast dient de taxi achter één van de ruiten een tariefkaart bevestigd hebben opdat de consument weet hoeveel de taxirit om en nabij gaat kosten. Wilt u een taxibedrijf starten dan kan dat, echter u dient wel aan de maximale tarieven te houden. Daarnaast moet u duidelijk de taxi gebruiker informeren omtrent uw gehanteerde tarieven. Per april 2012 geldt daarbij eveneens dat het taxi tarief wordt bepaald op basis van de gereden kilometers in combinatie met de verstreken tijd.

Omgang met mensen

Als taxichauffeur moet je om kunnen gaan met mensen. Je moet vriendelijk met de klant omgaan en je moet een praatje kunnen maken. Het moet dan ook in uw bloed zitten om goed, zakelijk en netjes met de taxi gebruiker om te gaan. Iedereen kan een taxibedrijf beginnen maar het is dan wel van belang dat de taxi houder netjes met de taxi gebruiker omgaat. Niet ieder mens reageert het zelfde en dus dient de taxibedrijf houder wel van het goede hout gesneden te zijn. Dit betekent dan ook dat niet iedereen geschikt is om als taxi chauffeur rond te rijden. Bezint voor u begint.

Kwaliteit en juiste voorwaarden taxibedrijf

Op zich is het goed dat iedereen een taxibedrijf kan beginnen omdat op die manier de concurrentie groter wordt en dus moet de prijs kwaliteit verhouding toenemen. Toch dient het taxibedrijf zich legaal te profileren, waarbij duidelijkheid wordt verschaft in de tarieven van de taxi houder. Inzichtelijkheid is van belang om als taxi chauffeur het werk goed te kunnen doen. Daarnaast is het ook van belang dat de taxi chauffeur goed met mensen om kan gaan. Om de kwaliteit van de geleverde dienst te vergroten kan het goed zijn dat iedereen een taxibedrijf mag beginnen, echter dient wel aan de juiste voorwaarden te worden voldaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk